Ultima pagina

TRANSLATOR

sâmbătă, 25 februarie 2012

Tentatiile chilipirurilor

Ieri am terminat aproape tshirtul dupa tiparul din revista Ottombre. Tiparul este bun, dar eu am nevoie de cateva alteratii. Voi scrie despre asta intr-o postare speciala.
Cum am ajuns la facutul tivului se pune problema (a) cusutului cu doua ace si ata pufoasa in suveica sau (b) folosirea coverlock-ului (uber in romaneste?).
Masina mea Bernina 1300 mdx face surfilare (e 'serger' / overlock???), dar se poate transforma si in coverlock, daca mut pe ici si colo, prin partile esentiale, cate ceva din piesele de baza si pun ata in alt fel.
Unii zic ca e usor, ltii zic ca nu... eu n-am incercat pana acum pentru ca de foarte putin timp am dorinata sa lucrez cu materiale tricot. Pana acum m-am ferit de ele ca dracul de tamanie.

Nevasta proprietarului de la magazinul de unde imi iau eu masinile si toate sculele de care am nevoie, Petra, joaca un rol foarte important in viata mea. Ea ma sfatuieste ce sa iau si ce sa nu iau (masina de brodat Brother -DA!; masina de brodat Bernina, mai incet ca e mai complicata si Brotherul e tot atat de bun). Tot ea m-a invatat sa iau masina Bernina Aurora 440 QE, ca pana atunci eram fidela in mod absolut masinilor de cust Pfaff si nici nu voiam sa aud de altceva.
Ultima ei sugestie era sa imi iau o masina coverlock aparte, ca sa nu ma chinuiesc schimband si adaptand Bernina de la serger la coverstitch (uber). Dat fiind ca in clipa de fata sunt fericita posesoare a nu mai putin de cinci masini de cusut si un overlock, nu ma prea entuziasma sugestia ei.
Problema cruciala la mine este: unde o mai pun si pe asta, ca am o camera 4m x 4m numai pentru hobby-ul meu si aia e plina ochi de materiale si scule.

Ramasesem la NU coverlock, pana ieri seara, cand am vazut anuntul ca reduc puternic preturile pentru ca se muta cu magazinul in alta parte a orasului.
Probabil ca si in Romania este la fel: la fiecare mutare sau renovare a magazinelor proprietarii incearca sa vanda stocul pe care il au in acel moment in pravalie si il dau cu preturi bine reduse. Probabil ca inmagazinarea stocului sau transportul lui ii costa mai mult decat reducerile pe care le fac.

Buuun. Am vazut in anuntul din ziar ca acest coverlock pe care Petra il foloseste si mi-l recomanda si mie, Janome 1000 DX (poza de mai jos e de la un model ceva mai vechi, 1000 CP), era vandut de ei cu 525 euro in loc de 789 euro cat costa de obicei si peste tot

Asa ca m-am dus azi dimineata rapidi-rapidi sa il iau. Dar... nu mai era!!! Magazinul era dezolant de gol. Inainte arata in general ca mai jos (in realitate era mult mai plin)...
... dar acum era aproape gol. Mai ales ocaziile, ale caror preturi le redusesera in plus, fata de cat costau. 
Cam la toate dadeau o reducere de cel putin 20% din pret.
Noroc ca masinile mele sunt deja de 2-3 ani in formatia de acum si nu am avut motiv sa ma 'zgarii' ca am cumparat masina cu cateva luni prea devreme.

Ca sa revin la aventura de azi dimineata. Cand sa zic 'Pacat' si sa fac pirueta de plecare, face vanzatoarea lui, care imi lasa mereu din pret la tot ce cumpar: "Poti sa o comanzi acum cu acelasi pret si ti-o vindem in martie'. In martie ar fi fost  pretul normal, ca le-a trecut motivul de a vinde mai ieftin. Deci mi-a facut o propunere foarte avantajoasa.
Cand am auzit asta au inceput deja sa-mi sticleasca semnele de dolari in ochi (pardon, de euro) si am zis 'Bine, o comand acum'.
Iata cum te paste in capitalism la fiecare pas pericolul de a pica in capcanele vanzatorilor... Ma justific in ochii mei pentru cumpararea acestei masini gandindu-ma ca imi fac datoria fata de Comunitatea Europeana pentru las banii sa circule si nu-i tin in ciorap...-:)))!!! Deci am facut un lucru bun, dar nu am rezolvat problema primordiala si anume 'unde sa o mai pun si pe masina asta?".

P.S. Daca va intereseaza sa stiti cam cat costa masinile pe aici, uitati-va pe situl lui (aici pentru ocazii, iar aici pentru masinile la pret normal sau pentru masinile de surfilat). 

P.P.S. Au uitat ceva. Dupa ce am plecat cu mainile goale de la magazinul de masini de cusut am intrat intr-un magazin cu produse pentru tot feluri de hobbies (sau hobbiuri?!?) Pipoos, de unde am iesit cu geanta plina. Mi-am cumparat ate si alte chestii sa fac embellisment (infrumusetare / impodbire - poate imi spune cineva cuvantul romanesc...) pe tshirturi.
Pentru asta imi bat atat capul sa am un tipar universal (pentru mine) de tshirt, pe care sa-l folosesc la infinit. Sa trebuieasca sa schimb numai materialul si felul in care e decorat tshirtul (brodat, cu fir cusut = coaching, sau cu creioane sau vopsele pentru textile. Eu am preferinta pentru auriu.


2 comentarii:

  1. La noi nu se ieftineste nimic daca pleaca magazinul in alta parte a orasului, nici daca se desfiinteaza de tot, nu e reducere. Eu zic sa-i mai acorzi putina inceredere masinii care se transforma in cover, ar fi pacat sa-ti iei alta, indiferent de pret. Si ai spus si tu ca nu ai loc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Triplock (masina de surfilat in 3 fire)
    Overlock (masina de surfilat si incheiat in 4-5 fire)
    Coverlock/Überdeck (masina de acoperire, masina de tivuri)
    Si eu sustin ideea Izei, daca e deja acolo functionabila... de ce inca una cu bani sperati si loc separat. Eu nu as cunmapar-o daca as avea-o deja. Nu uita totusi ca nu ti-au facut nici o favoare cei de la magazin... ci tu lor. Daca au redus 20% imagineaza-ti ca doar TVA-ul este aceasta suma... (acum vad ca intervin cu intarziere...)

    RăspundețiȘtergere