Ultima pagina

TRANSLATOR

joi, 2 februarie 2012

Cum se cos draperiile de catifea


Acum o chestie practica: cusutul draperiilor mai simandicoase. Acestea sunt de catifea si atarna la usa de la balcon de la dormitor.
Sunt facute de specialisti, la magazinul de unde le-am cumparat. Tot ei mi le-au pus. Nu e meritul meu deci, eu numai am platit.
Dar cum sistemul e atat de simplu de facut, rezultatul frumos si iti scuteste si bani daca le faci singura, postez pozele rezultatului muncii lor.
Asa arata cand sunt deschise.

Si asa cand sunt stranse.
Cum se fac
Se masoara latimea ferestrei / cat doriti / si adaugati faldurile in cate cute doriti. 
* Ale mele au 10 cm intre cute si cuta este de 12 cm. 
Deci latimea ferestrei impartita la 10 cm iti da cate cute vei avea.

Calculul de cat material ai nevoie: 
ceva mai mult decaat 1/2 din latimea ferestrei (la mine e o usa de balcon) + (12 cm de inmultit cu nr de cute) + tivurile de ambele parti
NB. In poza de mai jos se vede ca au pus mai mult decat 1/2 fereastra.
CONFECTIONAREA. 
* Faceti toate tivurile, sus, jos si lateral. 
* Coaseti din 10 in 10 cm cutele cu o cusatura de 8 cm, perpendiculara pe tiv. Eu as zice sa incepeti sus, sa intoarceti si sa coaseti inapoi pe aceasi cusatura, ca sa fie mai solida.
* Apoi bagati mijocul cu marginea cutei spre interior, asa cum se vede in poza de mai jos si prindeti-o cu o cusatura perpendiculara pe cusatura tivului, cam la 1 cm deasupra si la 1 cm de marginea exterioara indoita, asa cum se vede la cuta a doua. 
La spate arata asa. Olandezii au niste sisteme speciale, pe care le gasiti si la voi. Daca nu sunt, puteti coase o banda pe tot spatele perdelei si coaseti sau prindeti inele la fiecare cuta. Aceste perdele nu se mai intind decat atat cat sunt cusute, deci o banda dreapta, cusuta cu mana unde e tivul, nu strica cu nimic.
Arata foarte bine. Inca o data nu le-am facut eu, deci nu puteti zice ca mi-au murit laudatorii.
Si inca o poza unde se vede bine.
Mult succes

P.S.
Fac in ultimul timp o naveta intre blog si ultima mea pasiune, situl Lucru de Mana... ceva de groaza. Postez ceva pe blog si pe urma ma gandesc 'e bun si pentru fetele mele', nu numai pentru rusoaicele care ma citesc.
Situl Lucru de mana il recomand tuturor romancelor iubitoare de lucru de mana!!! Trebuie sa ma invete Narcisa cum sa pun si antetul / logo de la Lucru de Mana al acestui pe blogul meu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu