Ultima pagina

TRANSLATOR

luni, 6 februarie 2012

Ce te invata Fashion Code (II)

Am comandat si primit produsul de la Fashion Code (http://thefashioncode.com/). Instructiv. Ti se dau niste indicatii bune si ti atrage atentia asupra unor greseli pe care le poti face, alegand ce iti place - in mod general - fara sa stai stramb si sa gandesti drept daca te avantajeaza.

Uite de exemplu acest model de la McCall's. Hai sa ignoram raspunsul la intrebarile daca ne place sau nu, sau daca e o haina la moda si sa ne gandim numai daca oricine, indiferent de gabarit, poate purta o astfel de jacheta.
Juna manechina, da. Dar o persoana mai plinuta sau cu bustul mare, cum ar arata cu aceasta haina. Nu foarte bine, cum puteti vedea aici, pe un blog public (uitati-va la postarea de pe 22 martie).
Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca a avut proasta idee sa combine maneca bufanta jos (modelul C) cu gulerul incretit de la modelul A. Cred ca daca esti mai plinuta (1) nu trebuie sa alegi niciodata un astfel de model si (2) daca da, atunci trebuie sa alegi: gulerul incretit SAU maneca incretita, dar nu amandoua!
Oricat i-ar placea doamnei haina si oricat de bine ar fi probata si lucrata, nu o avantajeaza si pace. Ii adauga kile peste kile peste kile la torace. Pacat!
Probabil insa ca la ideea asta as fi ajuns si fara teoria de la Fashion Code... Zis intre noi.

Ce te invata Fashion Code?



(A) Linia gatului sau decolteul. 
Sunt 3 linii imaginare care iti arata adancimea decolteului care te avantajeaza:
a) la nivelul claviculelor (high neckline)
b) cam 5 cm sub ea (mid neckline) - adica cam al o palma de sub linia claviculelor.
c) cel mai adanc decolteu pe care il poti purta este pe linia care uneste punctul cel mai de sus al subratului stang cu cel din dreapta.

La a). Colurile si ceea ce se numeste turtle neck (semi col, un gat inaltat) nu avantajeaza personele cu bust mare, pentru ca maresc vizual suprafata de desupra bustului si te fac masiva.
Iarna e mai bine sa pui o esarfa cau ceva de alta culoare, decat sa faci o pata masiva de aceeasi culoare (pulovarul cu col) desaupra bustului.
Numai persoanele mai slabe sau cu bust mic vor fi avantajate de coluri.

La b). Persoanele cu bust mare arata mai bine daca folosesc linia a doua (o palma sub gropita de sub gat), fie in forma de , fie un decolteu mai mare sau oval si adancit  pana la punctul b.  Bluza pe gat trebuie lasata descheiata pana la acest punct sau puneti iar o esarfa.
Domna de mai jos foloseste punctul c.

(B) Bluze sau tshirturi purtate pe dinafara nu trebuie sa fie mai lungi decat linia orizontala de la osul soldului (vezi poza din dreapta). Tot aici, la shirt line, e si linia manecii 3/4.




(C) Jachetele cardigan sau jachetele de la twinset sau bluzele cu nasturi pe care le purtati deschise sunt ceva mai lungi, cum se vede mai jos.
Cea mai mare greseala este sa porti jachetele pana in partea cea mai larga a soldului (linia pe care o vedeti la pulovarul alb din stanga - ceva mai sus, de fapt).

(D) Jachetele mai lungi, gen redingota trebuie sa fie cam la lungimea bratului intins pe langa corp. O idee mai jos de varful degetelor intinse.  Deci ceva mai jos, dar nu mult, de varful degetelor mainii cu postea din poza din dreapte.
Asta ar fi si lungimea ideala de mini / fusta scurta - daca mai poti purta asa ceva.

(E) Rochiile si fustele scurte sunt desupra genunchiului (ca mai sus) ca sa se vada bine piciorul.
Daca vrei sa nu scoti piciorul in evidenta poarta ciorapiinchisi si pantofi de aceeasi culoare.
Daca nu va plac genunchii dvs. lungiti tivul pana putin deasupra partii cele mai de jos a genunchiului.

(E) Hainele lungi trebuie sa aibe tivul la cam o plama desupra gleznei. Dar pentru lungimea asta trebuie sa fii inalta si subtire.
Vad ca si pantalonii Capri au la ele aceeasi lungime. De fapt citisem inainte ca niciodata nu trebuie sa ai o fusta sau pantaloni cu tivul acolo unde ai cea mai mare grosime a gambei. Trebuie sa fie sau deasupta, sau sub linia asta.

F) Pantalonii lungi si rochiile de seara trebuie sa fie cam la 2,5 cm de pamant. Ele il citeaza pe Valentino care a declarat ca o rochie de seara care lasa sa se vada glezna purtatoarei este o oroare. Daca zice el...!!!

Cam asta e teoria de la Fashion Code. Daca va intereseaza masurile personale sau mai multe detalii comandati documentul pdf...
Am zis 'DACA'!...

2 comentarii:

  1. Imi place mult modelul, iar explicatiile tale ma captiveaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc pentru acest blog pe care il scrii cu atata daruire si iubire. Imi place ca oferi informatii pretioase, interesante si nu esti plictisitoare deloc. Astept cu nerabdare articolele tale.

    In ceea ce priveste Fashion Code, eu ma distrez cu blogul lor. De ex, se analizeaza tinuta diferitelor personaje publice, iar tonul e distactiv si relaxant.

    Spor la scris si multa sanatate iti doresc!

    ♡ C.

    RăspundețiȘtergere