Ultima pagina

TRANSLATOR

duminică, 1 aprilie 2012

Starea Uniunii ... raport despre activitatile curente (croitorie)

E evident o gluma, desi nu una de 1 aprilie. Starea uniunii este discursul anual al presedintelui Americii. Nu vrau sa fac un discurs anual, ci numai sa va spun cu ce ma ocup acum. Dar suna bine 'Starea Uniunii'.
In primul rand vine primavara si trebuie sa imi cos haine noi. Trebuie. Nu am mai cumparat, tocmai ca sa ma fortez sa perfectionez niste tipare.
Trebuie sa imi cos haine noi nu pentru ca este traditia romaneasca ca trebuie sa te innoiestit de Pasti, ci pentru ca chiar am nevoie de ele.
Paranteza. Am vazut acum cateva zile in oras ciresi in floare, albi si frumosi, Dar totusi, nu atat de frumosi ca cei din Romania. Mi-a ramas inima la un Paste trecut, cand mergeam cu masina de la Otopeni la Ploiesti si eram fermecata de ciresii in floare de pe sosea. In general olandezul are gradina cu gazon si niste tufisuri decorative. Primul gand cand am venit in Olanda a fost: 'dar unde sunt pomii fructiferi?'. Invatata cu gradinile romanesti - pe care le prefer celor olandeze, ca sa fiu iar sincera.

Ce imi place insa foarte mult aici sunt ca au multe magnolii si ciresi japonezi ('prunus', cum li se zice aici). Abia astept sa infloreasca si cei de pe strada mea. Nu gasesc acum poza de anul trecut, dar am gasit pe internet o poza cu ciresii japonezi de pe o strada perpendiculara cu a mea (Cartierul este de la 1900-1930, cand se pare ca erau foarte populari).


Cand o sa infloreasca 'ai mei' am sa fac o poza, desi sunt chiar langa locul de aruncarea gunoaielor (hartii si sticle). Pun acum in loc de ciresi o poza cu biciclete (care nu au nimic de-a face cu florile de primavara, pentru ca sunt o constanta in oras in toate anotimpurile).  Si mai punt si alte poze, care nu a nimic de-a face cu croitoria sau cu quiltuitul, in afara poate de magazinul de materiale si unelte de quiltuit, Cordi Atelier, care nu se gaseste in toate orasele de pe aici. Arata mai bine o postare cu poze, cred eu.

Bicicletele din parkingul de la gara

Dar sa revin la croitorie. Acum lucrez la tshirtul pe care l-am fotografiat in postarea Lipiciul in croitorie (exemple).De data asta il fac in bumbac negru. Tiparul e desenat de mine pe computer cu programul Patternmaker 7 si folosing metoda de facut tipare din Müller& Sohn (Fiul / Son).

Am vazut pe t-shirtul alb unde trebuia sa fac alteratii:
- Umarul era prea mare si deci si rascroiala umarului era prea departe de locul in care ar fi trebuie sa fie.
- Perimetrul sau grosimea solduliui era prea larg.
- Am schimbat locul incretiturii din fata.
- Am largit maneca, pentru ca mi s-a parut prea stramta.
- S-ar putea sa trebuiasca sa mut si linia umarului mai spre fata, dar nu la punctul gatului, ci chiar pe umar.... Voi vedea.

Pentru ca este din bumbac negru, nu prea pot sa fac poze. Ma intereseaza in primul rand daca am imbunatatit tiparul. Daca da, il voi face a treia oara pe material de jerseu bun, culoare destul de deschisa (fata de ce port eu, ca sa se vada bine in poze) si voi face tutorial pas cu pas cum se coase un t-shirt, pentru ca si acolo sunt niste etape care trebuie urmate cu sfintenie, daca vrei sa obtii un rezultat cat de cat mai bun. Vreau sa spun ca sa obtii un t-shirt care sa nu se vada de la nu stiu cate poste ca e facut de croitorese amatoare.

Cordi Atelier si verisoara mea din Ploiesti
Ma duc acum iar la masiuna de cusut. Dar inainte de a inchide postarea as mai vavea ceva de comentat.
Ma mira ce este considerat interesant pe blog si se citeste cel mai mult. Vreau sa spun ca eu as face alte alegeri, daca as citit pentru prima data acest blog. Desi toate postarile sunt produsele mele, unele imi sunt mai dragi decat altele, pentru ca le consider - eu, personal!!! - mai importante decat restul. Se pare ca majoritatea - nu. De aici trag concluzia ca nu toata lumea are nevoie de aceleasi informatii, ca cele pe care eu le gasesc eu mai importante si care ar fi:
- daca nu ai masina de surfilat, 
- tivurile egale 
- cum se face tivul pe matase sau materiale foarte subtiri
Si fara discutie metoda Palmer & Pletsch si - mai ales!!! -  revista gratis de la Bernina, Through the needle (Prin ochii acului), care are atatea idei fantastice pe care le poti adapta la cusut sau impodobirea (embellishment) hainelor.

Iar cea mai practica sugestie pentru simplificarea vietii de gospodina - ca sa avem timp mai mult de cusut si quiltuit - e in postarea samponul de masina in curatenia generala, care pana acum nu a fost citi decat o singura data! Straniu!

Acum chiar ca am incheiat pentru azi.
Un weekend placut si pregatiri cu spor pentru Pastele care vine! Va voi da si o retata de succes pentru petrecerile sau mesele festive, cu care am mare succes la musafirii simandicosi.

3 comentarii:

  1. Ce poze frumoase postezi...ciresii sunt de vis.
    Astept tutorialul cu t-shirtul pentru ca nu mai pot amana, trebuie sa ma apuc si eu de bumbacuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo, Tiza!

    multumiri pentru tipare. Daca postezi si un tipar de rochie iti raman foarte indatorata.

    Raze de fericire sa te cuprinda!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu as fi curioasa sa aflu ce tips&tricks exista pentru a coase drept (in linie dreapta) si cum se poate coase (usor) un tiv indoit pe lungimi mari (precum cel de la lenjerii de pat). Multumesc!

    RăspundețiȘtergere