Ultima pagina

TRANSLATOR

duminică, 7 decembrie 2014

Uneltele mele de tricotaj ... gratis

Vreau sa va arat cum puteti recicla obiecte pe care altfel le-ati arunca. 
De exemplu acest plastic cu care se inchid pungile de plastic in care se ambaleaza fructele sau alte produse. Pentru ca eu ma uit acum numai la ambalajul fructelor in magazinele olandeze, nu stiu sa va dau alte exemple. Uitati-va prin supermarket.

Aceste bucatele de plastic sunt perfecte pentru infasurarea firelor de lana, care raman dupa ce ai pus ochiuri (cast on) sau ai schimbat pelota cu care lucrezi si te incurca.



Asa arata cand sunt folosite la ambalarea fructelor din magazin.




O punga cu mere Elstar, care imi plac mie cel mai mult.




Asa arata dupa ce scot plasticul cu grija, ca sa nu se rupa sau sa se deformeze

E adevarat ca eu nu cumpar in general mere  preambalate. Cele pe care le alegi singura sunt mai mari si mai frumoase si nu sunt deloc mai scumpe, cum se sugereaza in reclamele magazinului.
Dar nevoia de obtine plasticul cu care se inchid pungile ma obliga sa renunt la preferintele personale. Cel putin pana strang un numar suficient de atfel de bucati de plastic.

Insa, atentie! Trebuie sa va uitati sa nu fie prea mici, pentru ca altfel nu puteti infasura un fir de lana mai lung sau mai gros. 
Pentru un fir mai gros as taia eventual cam un mm de o parte si de alta a despicaturii verticale de sus. Eu tricotez maximum cu andrele 5 mm (marime europeana). Firul de lana tweed cu care am tricotat s-a putut infasura pe acest plastic.




 Bucatile de plastic pe care le folosesc eu au aproximativ 2,5 cm / 1 inch 
(marimea ideala pentru lana cu care lucrez eu, andrele 2.5 - 5 mm).


Lana se infasoare prin deschizatura de sus, care iti permite sa infasori sau sa desfasori lana. 



Cel mai mare avantaj pe care il ofera aceste bucatele de plastic este ca nu se desfasoara firul atunci cand lucrezi. Nu stiu daca aveti experienta neplacuta cu fire lungi care atarna si te incurca la lucrat. Eu am aceasta experienta.

Ideea nu este a mea, ci a lui Lily Chin, dar nu din cartea ei despre trucuri la tricotat, care se vinde prin Amazon, ci dintr-un video.
Spor la treaba in general si la tricotat in special! 

Eu ma duc acum sa imi fac o lista cu ce am de cumparat si de facut de Craciun. De maine as avea vacanta, dar cum am te terminat o lucrare de apel la Curtea Suprema, voi mai lucra inca o zi. Dupa aceea voi avea timp pentru tot ce nu am facut in ultimele saptamani: cusut, brodat si quiltuit. 
Sper sa postez mai mult despre ce voi face.
Am atatea bloguri de citit!!! Din nefericire nu mai am acces la blogul lui Izi, unde are o reteta nemaipomenita de gogosi facute la masina de paine. Am uitat sa o copiez, desi de fiecare data cand mergeam pe blogul ei ma uitam in mod obligatoriu la acea reteta.
Poate te milostivesti, doamna Izi de mine si imi permiti iar accesul pe blogul tau! Faci o fapta buna de Craciun -:)!! pentru care iti vor fi foarte recunoscatoare Dodo si Jojo.

Cred insa ca revin mai tarziu cu o postare despre reteta mea preferata de gaina fripta (roasted chicken), pe care o mananca cu mare placere Dodo si Jojo. Este singura reteta pe care o fac acum, atat este de buna.

Aceasta este Partea I despre uneltele de tricotaj.

Partea II: Uneltele mele de tricotaj (2) - Markers

2 comentarii:

  1. Cred ca despre mine era vorba, blogul meu e din nou vizibil, dar trebuie sa te anunt ca intre timp am descoperit o reteta mai gustoasa, care patreaza gogosile mai moi. Cealalta reteta parca uscau gogosile neterminate. http://www.jamilacuisine.ro/beignets-gogosi-frantuzesti-reteta-video/ nu stiu daca ai ajuns pe la ea, dar iti garantez ca iti va placea. Eu tot ce fac in ultima vreme e de acolo si-mi iesa garantat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai atatea, idei si-mi dai si mie si mai multe :)). Tocmai ma gandeam la inele de perdele, sunt deja perforate si poti pune si fire mai lungi. Ba chiar la formele tale dragalase eu as infasura firul pe dinafara si as bloca trecand prin partea perforata; asa poti pune indiferent cat de mult fir...
    Si eu vreau sa ma ocup si de blog, si de site, si de lucru manual pe langa croitoreala care a devenit afacere si imi ocupa majoritatea timpului pe langa serviciul de la farmacie... As prezenta si masinile de cusut care inca nu le-am facut populare dintre cele opt pe care le detin... si nici nu mai stiu cate as mai face...

    Pana reusesc sa mai postez si eu cate ceva, va pup pe-amandoua ca mi-e tare dor de voi!

    Izi multumesc de link si eu voi apela la reteta! :*

    RăspundețiȘtergere