Ultima pagina

TRANSLATOR

joi, 11 decembrie 2014

Experimente cu zigzag (II) si magazinul meu preferat pentru jerseu

Am mai facut o pijama, dar cu un alt tipar. 
Sunt chiar intr-o perioada de experimente. Folosesc trei tipare de la firme diferite (McCall, Burda si Ottobre), dar pentru aceeasi marime (marimea 98 Europeana, care corespunde la 3-4 ani marimea americana). 
Rezultatele sunt surprinzatoare, daca compar pijamalele (pajama shirt) pe care le-am cusut intre ele si apoi cu un t-shirt marimea 98, cumparat. 
Dar despre asta alta data.

Pentru pijamaua 'Burda' am folosit metoda de pus bentita de la gat 'Lynda Maynard', pe care am aratat-o in desenul din postarea Experimente cu zigzag.



Am marcat centrul spatelui cu creion cu pasta (BIC). 
Recunosc ca nu e bine si pacatuiesc, dar stiu ca va iesi la spalat

Am folosit tricotaj special pentru pus la gat si mansete, dar l-am pus pe dos! Prostia mea. De aceea se vad dungile orizontale (ridges), care nu ar fi trebuit sa fie vizibile, mai ales ca se vede ca am taiat bentita nu foarte drept. 
Sau am cusut nu foarte drept. Iarasi am pacatuit!



De data asta am cusut zigzagul chiar sub bentita de la gat (neck band). 
Pe dos am taiat iarasi tivurile chiar langa zigzag.

Fundita am facut-o pe un suport de ata vechi, care s-a stricat si pe care nu l-am aruncat. De fapt eu nu prea arunc nimic!
Nu am avut ceva mai ingust, ca sa pot innoda panglica de saten (satin ribbon) si nu era nimeni in jur, pe care sa il rog sa tina degetele aratatoare la distanta pe care as fi vrut-o eu pentru fundita. 


Panglica de saten (satin ribbon) este cumparata de la un magazin cu produse pentru bricolaj (firma Pipoos in Olanda). Am ales acest saten pentru ca este moale. In general panglica de saten sintetica este rigida.

In incheiere vereau sa recomand cititoarelor din partile acestea magazinul meu preferat pentru cumparat stofe pentru tricotaje: este un magazin german (Herbert) care are o filiala si in Olanda.


Specializat in tricotaje pentru copii, facute de firemele Stenzo si Kikko. 
Materialul de tricotaj de bumbac pe care l-am folosit in  pijamalele aratate in postarea trecuta si in pozele de mai sus este pur si simplu SUPERB!!! 
Am mai cumparat tricotaj de bumbac, si inca la preturi mult mai mari, care nici nu se compara cu produsele de la firma Stenzo. 

Materialul cu flori l-am luat la reducere, cu 5 euro pe metru (1m40 sau 1m60 latime). Un chilipir. L-am luat ca sa fac niste tricouri si pijamale de proba, dar care au iesit atat de bine, incat il voi folosi si la alte haine. 
Nici nu m-am asteptat sa primesc un astfel de material cand l-am comandat!
Materialul este din bumbac, dar are 4-5% elastan, ceea ce il face sa nu se deformeze (recovery) si nu este foarte subtire. Este foarte moale si placut la purtat. Ideal pentru copii.

Uitati-va, daca va intereseaza, si ce au la acum la reduceri: tricotaje din colectia anului acesta, care trebuie sa faca loc colectiei noi. Si pe mine ma tenteza cava tricotaje cu flori sau modele paisley, daca voi deveni furnizorul oficial de pijamale si camasi de noapte ale lui Dodio si Jojo. Si al meu, personal.



Ramana numai sa mai adaug ca nu sunt platita de Herbert Textiel NL in nici un fel, ca sa ii fac reclama. Sunt o clienta foarte multumita de produsele cumparate. 

Inca ceva. Nu cred ca voi mai cumpara de la ei tricotaj din viscoza. Desi  calitatea este si ea  foarte buna, materialul este prea subtire, atat pentru copii cat si pentru mine. 
Preferinte personale.

Aceasta este partea a II-a a postarii Experimente cu zigzag

Adaugare: 



Am citit pe Facebook ca Dodo a facut un fel de poezie azi dimineata, cand a vazut luna pe cer. Are 2 ani si jumatate si este foarte precoce la vorbit. Sunt extrem de mandra, evident.

Tradusa, "poezia" ei ar suna asa:


"Salut, luna
Salut, draga mea,
Vino la mine, draga luna,
Vino aici, draga mea".

>> Vanochtend ontroerd door mijn dochtertje van twee die in de auto zat te kijken naar de ochtend maan en het volgende zei:
Hallo maan,
Hallo liefje,
Kom maar bij mij lieve maan,
Kom maar hier liefje
Voor mij klonk het als een gedicht en ze is pas twee. Ik ben een stuk ouder en kan het nog steeds niet een fatsoenlijk gedicht schrijven. <<

2 comentarii:

  1. Ma bucur mult ca ai scris despre materiale pentru copii. Pe mine ma intereseaza mult dupa cum stii. La noi in tara nu exista asa ceva si eu nu pot decat sa visez. Intru mereu pe magazine din Europa, dar e mult prea scump pentru Romania transportul si nu mai merita efortul. La noi tot asa merge treaba , te descurci cum poti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna!Te urmaresc de o vreme si te admir pentru cata indemanare ai.Nu as fi vrut sa intru ca anonim,dar nu ma pricep la Internet prea bine si am vrut sa nu fac vreo boacana.Ma numesc Daniela,sunt din Cluj.Te rog mult,ajuta-ma cu niste sfaturi sau link-uri pentru incepatori la patchwork.Sunt dornica sa realizez si eu asa ceva si nu stiu cum sa incep.Adresa mea de e-mail este:danaela_45@yahoo.com.Sa ai o zi linistita alaturi de cei dragi!!!

    RăspundețiȘtergere