Ultima pagina

TRANSLATOR

duminică, 19 august 2012

Cum controlati lungimea si grosimea bratului pe tiparul comercial

Am vazut de curand cum se masoara maneca cu o mai mare precizie. Tot la Louise Cutting, care da explicatii excelente.
Trebuie masurat cu bratul in pozitia de mai jos. Evident insa ca trebuie sa stai drept!



A) Lungimea manecii

* Pui mana pe sold, dar cu degetele indreptate in jos, adica cu toata palma indreptata in jos, urmarind conturul soldului. 
* Podul palmei se sprijina pe talie (manechinul de la Vogue nu tine mana exact unde trebuie, dar nu am o poza in care sa aveti o imagine mai clara a pozitiei mainii).

Tinand bratul in felul acesta, bratul si palma formeaza un unghi, care iti indica clar cat de lunga trebuie sa fie maneca. Masori pana unde antebratul se uneste cu palma.

Bratul fiind indoit, ai deja si surplusul de lungime la maneca, care iti permite sa indoi bratul, fara sa se ridice maneca si sa fie prea scurta.

La tiparul de maneca lunga pe care il folositi controlati apoi daca lungimea manecii corespunde cu masura pe care o obtineti in felul de mai sus.

Metoda in general folosita este ca in pozele de mai jos

Tii bratul putin indoit cu palma in fata ta ca sa masori lungimea manecii de la gat sau de la capul umarului pana la osul deasupra palmei. Cat de indoit trebuie sa fie bratul, nu-ti spune nimeni.
Pozitia recomandata de Burda este asta:


Sau cum este explicat pe un site al unui magazin de haine:


Sau asta:



B) Contolul grosimii bratului / largimii manecii stramte pe tipar. Tot de la Louise Cutting.


1. Cand masori grosimea bratului trebuie sa faci mana pumn. In felul acesta muschiul se incordeaza si ai grosimea bratului maxima. Tii bratul putin indoit.

2. Ca sa stii de cat de larga (largimea minima) trebuie sa iti fie maneca, masori peste partea cea mai groasa a bratului (mana facuta pumn!) iar persoana care masoara baga palma ei intre centimetru si bratul persoanei care este masurata. Palma este tinuta cu degetele in sus, de-a lungul bratului care se masoara.
Dimensiunea cu care creste circumferinta masurata (grosimea palmei) e suficienta ca sa ai o maneca stramta, dar lejera.

NB. Metoda se aplica pentru materiale nu foarte elastice.

Bune idei, dupa mine.

Adaugare la cateve ore dupa ce am publicat.
Uite ca am gasit si un blog al unei doamne care a fost la un curs in Florida cu Louise Cutting si scrie pe blogul ei despre asta.

Poza e de pe blog (postarea: 'Postcards from Sewing Camp). Ma duc acum sa citesc ce scrie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu