Ultima pagina

TRANSLATOR

luni, 9 aprilie 2012

Cantece pentru nepotelele mele gemene

Nu cred ca va interesa pe nimeni postarea asta. Scriu pentru sufletul meu. Pun linkuri la   cantece deosebite pentru copii, pe care le ascult de cate ori am ocazia. Mie mi-au placut mereu cantecele pentru copii, in toate limbile pe care le inteleg. Dar de cand stiu ca in iunie voi deveni bunica, le ascult cu placere dubla. Nora mea va naste doua fetite gemene. Sunt curioasa cat de mult se va vedea sangele romanesc in ele, fiindca nora mea este o frizona blonda, cum nu se mai poate de olandeza, iar fiul meu este brunet.
Primul cantec este de un poet brazilian Vinicus de Moraes ("Uma casa") si il canta in italiana Sergio Endrigo, care l-a tradus si lansat prin 1970 in Italia. Pun versiunea asta, desi si cea originala a autorului, in portugheza, este frumoasa. Dar suna mai putin vesel.



Cantecelul este despre o casa din strada Nebunilor, numarul Zero, unde nu e podea si nu se poate face pipi fiindca nu exista olita de noapte. Foarte nostim.

 
Al doilea cantec este de mult iubitul meu Tudor Gheorghe, "Aricioaica' pe versuri de Grigore Vieru din Moldova. Fiind in romaneste, nu cred ca trebuie sa mai pierd timp ca sa va spun cat e frumos.



Ce imi trece mie prin minte cautand linkuri: oare ce nume vor avea fetitele, fiindca stiu ca unul din nume va fi romanesc?!?
Si inca doua cantecele pe care nepotelele mele le vor auzi des:
"Mama coace paine"...


si... last but not least.... "La Paris".

P.S. Desenele de haine sunt de la firma Olver +s, care se vand pe situl de la McCall's.

4 comentarii:

  1. Sa ai nepotele sanatoase si tu sa fii sanatoasa, sa le poti coase lucrusoare frumoase! Ce norocosa esti!
    Fetele seamana adesea cu tatii lor :)

    Multumesc pentru linkuri. Nu stiam cantecul "Mama coace paine", e foarte frumos. Te rog sa mai scrii pe aceasta tema, cand vrei.

    (Fluturasul)

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari.Si eu citesc blogul uneori, desi nu ma pricep la croitorie ,citind insa cu cata rabdare explicati imi vine sa ma apuc!
    Scrieti mai des si postari care nu au legatura cu croitoria pentru ca aveti talent.Serios.
    Sa vina pe lume sanatoase si frumoase nepoatele.Cred ca e o mare bucurie.
    Ana si Maria sunt doua nume romanesti frumoase si usor de pronuntat in toate limbile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga doamna, ma bucur ca va place ce scriu. Din nefericire sau din fericire (depinde cum o iei) mi-am propus sa nu scriu nimic prea colorat personal pe blog, asa ca nu cred ca o sa va am multa vreme ca cititoare. Mai bag cate o reteta si acolo poate mai pun si cate o anecdota, cand am inspiratie.
      Sugestia cu numele e foarte buna, dar fiul meu are niste idei... dar niste idei!!! Si inca ce idei! despre ce considea el estetic de calitate, iar nora mea inca si mai autentic traditional olandeza. Asa ca am spus tot ce as putea spune si in asa fel ca sa imi mentin tensiunea la nivel acceptabil. Prietena lui dinainte era si mai abitir, pentru ca ea fusese botezata cu toate numele care ii placusera tatalui ei in Dostoievsi, inclusiv Grusenka. Era foarte mandra de asta. Cel putin de norul acela negru am scapat. S-a dus si cu ea si dragostea pentru numele fistichii, cam de genul Ciociosan Popescu. Asa ca vom vedea ce ma mai asteapta. Numele romanesti sunt uneori dificil de pronuntat. Pe mine nu ma scotea un judecator din 'doamna Ceausescu', ba chiar a scris si in procesul verbal al sedintei ca dna Ceausescu a zis asta si asta in numele statului olandez... Hilar.
      Multam pentru incurajari.Carmen

      Ștergere
  3. Claudia / Fluturas, de doua ori am inceput sa scriu si nu am reusit sa postez de pe iPhone. Esti o draguta ca scrii din cand in cand si aici.Eu iti - adica va - urez un Paste minunat in Romania. Te fericesc ca mergi acum, pentru ca nimic nu este mai frumos si mai emotionant ca Pastele in Romania. Ca sa nu mai vorbesc de florile care miros cu adevarat... Drum bun, Carmen

    RăspundețiȘtergere