Ultima pagina

TRANSLATOR

sâmbătă, 18 iulie 2015

If you don't have the right colour thread / Daca nu aveti ata exact de culoarea materialului

Cleaning my Mac I found this screen shot, which I kept it for my Romanian readers, who are not quilting and do not what every quilter knows: you only need a few colours to be able to piece a lot of fabrics and designs.
I like to use quilting techniques in sewing and sewing techniques in quilting. Not a very original idea. I remember how excited I was when I saw Sally Collins (Precision Piecing) using a quilting ruler (Omnigrid) as a clapper to get very flat blocks. This is a very useful quilting idea.

Facand curat in computer am gasit aceasta poza (screen shot), pe care am pastrat-o pentru cititoarele din Romania, care cos, dar nu au (multa) experienta in quiltuit. Cine face quilturi nu va gasi nimic nou sau interesant in postarea aceasta. Dar dar daca coaseti haine ... se schimba lucrurile.
Imi place sa folosesc tehnici de cusut in quiltuit si tehnici de la quiltuit in cusut. Nu am nici un merit personal in asta, urmez numai calea deschisa de celebritati, cum ar fi Sally Collins, autoarea unei carti excelente despre pisuitul de precizie in quilturi miniatura (Precision Piecing), care s-a inspirat din vechile tehnici de croitorie si foloseste rigla de quiltuit (Omnigrid ruler) pe post de clapper (Un clapper este o unealta de lemn, care te ajuta la calcat, despre care am sa scriu alta data).
Regula privind culoarea atei din quiltuit este foarte utila si la cusutul hainelor.



These are all the colours a quilter needs to be able to sew fall kind of fabrics, provided they are not very, very dark (black or dark blue) neither very, very light (white and creme colour).

Acesta sunt toate culorile de ata pe care le folosesti la qpisuit in quilturi, daca trebuie sa cosi pe materiale nici foarte inchise (negru sau beleumarin inchis), dar nici foarte deschise (alb si crem).
Culorile de care aveti nevoie ca sa coaseti tivurile interioare merg de la bej sau gri foarte deschis pana la bej sau gri inchis.

For topstitching you may need the exact colour or a contrasting colour.

Pentru cusaturile decorative veti folosi aceeasi culoare ca materialul sau o ata intr-o culoare contrastanta.

I use these limited colours very often in sewing, if I start to sew when all the shops are closed and I cannot buy the matching colour.

Incercati, daca nu gasiti culoarea exacta de care aveti  nevoie sau daca vreti sa incepeti un proiect cand magazinele sunt inchise.

Now I can delete this screen shot.

Acum pot sa sterg aceasta imagine din memoria computerului meu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu