Ultima pagina

TRANSLATOR

duminică, 9 iunie 2013

Sarbatorirea zilei de nastere la 1 an

O idee si pentru alte mamici de bebelusi???

Azi am sarbatorit aniversarea nepotelelor mele, Dodo si Jojo, intr-un fel cu totul si cu totul necunoscut mie. Nu stiu daca nora mea a inventat modul acesta de sarbatorire sau a citit pe undeva despre asta, dar merita mentionat.

A comandat un tort pentru fetite, care a fost destinat adultilor:


Pe langa acest tort a comandat doua torturi minuscule (10-15 cm diametrul), tot la fel de frumoase (imbracate in fondant roz si cu cifra 1 pe el). Aceste torturi le-a pus pe masuta fiecarui copil, care a facut apoi din tort ce a vrut si l-a mancat cum a vrut.
Trebuie sa mentionez ca jos, sub scaunele lor, erau niste saci de plastic intinsi si ca sarbatoritele au fost intai dezbracate la maiou (tinuta intima) ca sa murdareasca cat mai putin hainele si sa poate fi spalate mai repede si mai bine de mama lor.

Nu au avut lumanarele pe torturile lor, pentru ca ele nu stiu sa sufle ca sa stinga lumanarea. Lumanarile de pe tortul lor pentru adulti au fost stinse / suflate de parintii lor.

Intai am fost sceptica, dupa ce am auzit de planurile norei mele, dar acum m-am convins: este o idee buna, care da in orice caz poze foarte reusite pentru mai tarziu.
La inceput a fost mai civilizat, pana ce au indraznit sa atace tortul pe legea lor:



Dar pe urma s-au dezlantuit bine.


In cele din urma au facut o porcarie greu de prevazut, care va intra in analele familiei si va impodobi albumul lor personal. Noi toti ne prapadeam de ras... Cel putin din acest punct de vedere a fost o idee foarte, foarte buna a norei mele.




Finalul grandios: sarbatorita numarul 1 (Dodo)


Sarbatorita numarul 2 (Jojo) hranindu-si mama

Interesant a fost totusi ca nu au dat nimic pe jos. Totul a intrat in gura sau a fost manjit pe fata sau pe masa. De altfel a fost prima data in viata lor cand au mancat zahar. Aici nu se da zahar sau produse zaharoase la copiii sub 1 an.

Daca aveti curaj si nu va deranjeaza ceva mizerie, va recomand ideea. Cand vor creste, vor rade cu pofta privindu-se in astfel de poze.

Observatie importanta.
Sper sa faceti tortul pentru adulti si cel pentru sarbatorit singure, pentru ca un tort olandez comandat este EXECRABIL. Si  inca sunt foarte ingaduitoare calificandu-l asa. Aproape nu se poate manca, daca ai gustat vreodata in viata o prajitura sau un tort nemtesc sau frantuzesc sau (evident) romanesc.
Gurile rele spun ca numai torturile din America sunt mai proaste, ceea ce de fapt nu pot sa concep... Nu pot sa concep ca exista prajituri si mai proaste decat tortul olandez care se vine in magazine (nivelul mediu, pentru publicul larg)..
Am auzit despre torturile americane de la o olandeza casatorita cu un american, caruia ii placeau prajiturile olandeze...  O fi fost pervers culinar americanul ... mai stii?!?...

Torturile si carnatii olandezi sunt - dupa parerea mea - la fel ca si rosiile de sera: arata superb, dar nu au nici un gust. Iei o gura si nu simti nimic. Un avorton culinar.
Semneaza: o romanca din Olanda.

21 de comentarii:

  1. cand din greseala vad pe la tv sau prin reviste aceasta °arta° de a face dulciuri colorate pline de zahar cu varii modele mi se face rau,ok !chiar se mananca gretoseniile alea?sunt igienice?!roxsr

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi fetitelor, sa fie sanatoase si sa creasca mari, mari si voioase!
    Cine stie si citeste, in nici o parte a globului nu se da zahar sub un an si cat mai mult dupa aceasta varsta.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu reusesc sa fac pasta de martipan si nici sa modelez pasta de zahar, dar pe copii ii impresioneaza, evident. Si eu sunt atenta la ce gatesc, atat ca 1 data la cateva luni, ceva din comert ne salveaza situatia :).

    Cand era fetita mea de varsta asemanatoare, ii dadeam sansa sa manance singura, o lasam dezbracata in pampers, si arata...asemanator. O sa iti dau pe meil o poza. Copiii incearca asa si texturi, consistenta, descopera mancarurile, etc. Apoi, o bagam in dus :D, apoi scaunul, apoi spalam gresia si faianta pe jos si pe mine...

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Carmen sa-ti traiasca nepotelele! Minunate! Ideea este de retinut , am sa o folosesc si eu cand Teo va implini un anisor!
    In legatura cu prajiturile si torturile te asigur ca nu am mancat nicaieri in lume mai bune dacat in Romania,dar ,din pacate, designul conteaza mult pentru unii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ideea nu e rea de a pune copilasii sa se distreze si sa guste-manance asa.GRESEALA e continutul.Aici in italia este dezastru SI cu alimentatia copiilor,oferta din magazine foarte colorata,scumpa,fara valoare nutritiva,daunatoare.EX de Paste copilul meu de 3 ani il ustura cand facea pipi ptr ca la camin i au umplut burta cu oul de ciocolata.De la fiecare ruda a primit cadou iarasi ou de ciocolata care este simbolul comercial al Pastelui...un dezastru.Este suficient sa facem o mica plimbare si rasare careva care i ofera o caramela ..MA INTREABA CAREVA DACA EU SUNT DE ACORD ?NIMENI.SUNT VICTIMA.

      Ștergere
    2. Sa-ti traiasca nepoatele, sunt minunate. Adina

      Ștergere
    3. Si tie iti multumesc ca te-ai gandit sa ma feliciti.

      Ștergere
  5. 1. Cleo / arakelian/ poza cu Mara este grozava. In plus seamna leit cu tine. Dar asta stiam.

    2. Izi, eu nu i-am dat copilului zahar pentru dinti si dieta. Dar mi l-a spurcat o vecina si n-a mai vrut dupa aceea sa manance terciul de bebelus faca nici un pic de zahar. Ca nu se da zahar pana la un an nu stiam pe vremea aceea, adica vorbesc de epoca inainte sa te nasti tu. Dupa aceea nu m-a mai interesat sa citesc astfel de lucruri. Deci nu toata lumea care citeste, stie ca nu se da zahar la copiii mai mici de un an. Mamicele tinere, stiu insa si e bine ca stiu.

    3. Teodora, neaparat sa faci o petrecere ca asta pentru Teo. E mai mult distractiv pentru parinti, dar da poze dragute pentru mai tarziu. Dar sa nu uiti nici obiceiul romanesc cu 'pusul pe tava'.

    4. Roxana, dulciurile respective sunt chiar foarte igienice, pentru ca sunt facute in conditii igienice: servicul sanitar tine cofetariile in chinga. Dar nu sunt sanatoase, cum nu sunt sanatoase nici serbetul romanesc (moda turceasca), nici rahatul si nici alte dulciuri orientale, intre care si dulceata, consumata prea mult. Toate astea bombe de prea mult zahar.
    Poate insa voiai sa intrebi daca sunt toxice. Nu, nu sunt. De fapt ai putea sa obtii culori stridente si cu altfel de coloranti alimentari, care nu sunt sintetici. Dar gustul este infect (cum ziceam noi in Romania si suparam parintii).
    De fapt ai pus punctul pe i cand ai scris ca nu e bine sa mananci mancare foarte colorata si fara valoare nutritiva. Imi imaginez frustratia ta cand copilului tau i se ofera dulciuri fara sa fii intrebata. Si eu tot asa pateam, vezi povestea cu vecina care a avut grija de Andrei o zi si i s-a facut 'MILA' de el (?!?!) pentru ca era obisnuit sa manance terci de cereale cu lapte, dar fara nici un graunte de zahar.
    In schimb, ma ierti, dar nu cred catusi de putin ca un ou de ciocolata poate provoca unui copil usturaturi la facut pipi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Carmen sa-ti traiasca nepotelele,sa creasca mari si sanatoase! Daca torturile nu sunt in schimb ele sunt absolut delicioase. Nora ta a avut o idee super. Ce poze minunate!
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  7. nu ...eu vorbesc serios cu usturatul ....mi s a plans 3 zile si se incorda saracutul, am intrebat si alte mame de ce oare face asa ca nu mi explicam . Problema e ca nu i nimic o bucata de ou , dar copilul meu il mananca tot odata , unu de ala ca de °strut°...nu de potarniche:P...in plus are o amelogeneza imperfecta ....Intrebam de igiena ptr ca am vazut la tv o data cum se mai invarteau mainile fara manusi pe bilute si plapumioare de zaharas colorat.Dar asta o rezolva anticorpii si gata !ce atata miorlaiala.

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Carmen, ai niste nepotele minunate! Sa-ti traiasca si sa te bucure la fel si in anii ce vin.
    La multi ani pentru Dodo si Jojo!
    Carmina

    RăspundețiȘtergere
  9. Va multumesc mult pentru urari. Sunteti foarte dragute, Carmina, Teodora, Adina, Izi, Cleo si Dorina.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa va traiasca fetele!!! Sa aiba parte de multa sanatate in viata si mult noroc. La fel va doresc si dvs!

    RăspundețiȘtergere
  11. LA MULTI ANI ! pentru nepotele ,sa fie sanatoase si fericite! Problema e ca ,acum vrea si Catalin sa faca asa la tortul lui!...........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neaparat sa-i faci. O sa fie una din amintirile lui frumoase din copilarie si siguranta ca ziua lui a fost speciala. Sper insa sa manance mai civilizat decat piticile noastre. Multumesc pentru urari.

      Ștergere
  12. La Multi Ani cu sanatate pentru fetite , sper ca macar una sa mosteneasca talentul -indemanarea-vrednicia BUNICII.Mi as dori sa primesc aceasta confirmare in viitor , chiar sunt curioasa !Sa fie chestie genetica , de initiare precoce , cine stie..... In cazul meu, inca din copilarie mi am vazut bunica si matusa lucrand de zor...pe mama mai putin.Macar ele mi au transmis curiozitatea...Iscusinta ,desavarsirea TINE DOAR DE MINE!strada e lunga

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi place la nebunie sa-i las sa manance cu toata fata

    RăspundețiȘtergere
  14. M-am distrat copios privind fotografiile. Nora a avut o idee grozavă să le dea câte un mini tortuleţ şi să facă ce vor cu el.
    Să vă trăiască şi să vă umple sufletul de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  15. Divertido e lambusado. O bolo parece que estava muito bom.

    09 de junho é uma data também muito especial na minha vida porque é meu aniversário de casamento. Sempre comemoramos essa data.

    Parabéns às crianças, muito saúde para elas, muitos anos de vida.

    Beijo
    Fatinha
    htp://costurarerenovar.blogspot.com.br

    RăspundețiȘtergere