Ultima pagina

TRANSLATOR

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Lenjeria intima - intermezzo

Azi am avut iar un workshop cu Dini. Lucram la sutien, dar merge ca melcul din cauza trancanelii si din cauza ca eu m-am fixat pe chiloti.
Cineva a intrebat daca cei mov sunt gata si daca ii poate vedea.
Da, sunt gata si ii pot arata, pentru ca am reusit o pereche de chiloti de nota de trecere. Dupa ce insa am stricat cateva alte perechi, fiindca nu pricepusem prea bine cum se coase elasticul si care sunt punctele nevralgice la confectionarea chilotilor.
Culoarea nu a iesit bine: unele poze sunt prea roze si altele prea violete.


Asa arata.

Unul din lucrurile care nu au mers bine la inceput a fost cusutul elasticului, pentru ca zimtizorii zigzagului trebuie sa ajunga pana la marginea elasticului si la mine nu ajungeau,
Una din perechile a fost (semi) stricata pentru ca am cusut prea aproape de indoitura si nu am prins tot elasticul (marginea opusa zimtisorilor). Cand i-am pus pe mine, am simtit ca se curbeaza elasticul si se ridica departe de picior.
Acea pereche trebuie refacuta cu inca un rand de zigzag sau trebuie aruncata.

Acum stiu ce trebuie sa fac - am dospit un truc. Nu stiu cat e de original in mod absolut, dar eu nu am citit despre asta nicaieri. Insa or mai fi si altii care descopera roata, nu cerd ca sunt eu prima. Important e ca merge si e eficient.


La tutorial o sa va explic pe poze cum fac. Poate sa gasesc ceva timp maine sa pozez la lumina zilei cand lucrez. Noaptea nu imi ies pozele bine.

Iarasi despre elastic si stabilirea liniei pe care trebuie sa cosi zig-zagul. Si mai complicat decat coaserea elasticului stramt este punerea elasticului mai lat, fiindca trebuie sa ghicesti cam pe unde ar fi marginea de jos a elasticului.


 Dar cu 'trucul surpriza' e acum floare la ureche! Vezi mai jos.
Si cat m-am chinuit inate de a vedea lumina la capatul tunelului!!!


Ziua a fost foarte obositoare pentru ca merg cam 2 ore la dus si 2 ore la intors ca sa ajung la Dini.
Sta intr-un colt de Olanda cu legaturi feroviare si rutiere (autobuze) destul de stranii... Iar cum eu nu stiu sa conduc masina, pentru ca nu m-a interesat nicodata acest lucru, realizez acest cusur din plin cand depind de transportul public. In oras e mai simplu, pentru ca exista taxiuri.

Partea buna este ca am vazut partea dinspre Germania a Olandei, care este foarte frumoasa. Atentie, nu nord-estul Olandei, care ma dezoleaza. Partea de granita cu Germania cam la nord-vest de Osnabrück.
De fiecare data cand trec pe acolo si vad casele curate si ingrijite si natura din regiune ma gandesc ca Olanda este totusi o tara binecuvantata de Dumnezeu.
Poate ar fi trebuit sa fac niste poze.

Acum tot despre ale noastre.
Daca va tenteaza sa ma urmati si sa incercati si voi facutul lenjeriei, va rog neaparat - dar neaparat! - sa nu sariti prima postare despre ce trebuie sa stii inainte de a te apuca de lenjerie.
Acolo ai lista cu materialele, de care ai neaparata nevoie.


Inca o poza cu chilotii, care de fapt sunt pentru nora-mea, sa-i probeze.

Cred ca am mai spus, dar nu strica sa repet: lenjeria nu se poate proba altfel, decat terminand-o.Abia atunci vezi ce trebuie scurtat / lungit / largit pe tipar. Ea o sa zica ca vrea linia de talie cam cu vreo doua degete mai jos, dar pe mine ma intereseaza cum ii va veni modelul pana in talie.

Eu am vazut la mine acum ca trebuie sa scurtez fata si sa lungesc piesa dintre picioare (crotch). Ma miram si eu sa nu fie nevoie de nicio alteratie pentru persoane mai scunde. Alteratia este ca in croitorie. Si pe asta o s-o arat.

Ma duc sa descarc ce am mai achizitionat azi la Dini. A avut niste lycra la solduri cu 3.95 euro pe metru, un material pe care vreau sa-l folosesc pentru experimente.
Acum sunt in stare de aplicatii cu dantela. Am cumparat o lycra gri si danteluta roz, ca si elasticul. Sa vedem ce minune mai iese, daca folosesc danteluta elastica aplicata.

Confectionarea lenjeriei intime nu e o operatie foarte grea, dar cere precizie la cusut si taiat.

IMPORTANT: am citit ca puteti gasi un tipar excelent de chiloti de dama in Burda nr. 1 / 2012, modelul 127. Din nefericre pentru multa lume nu este decat in marimile 34-42 (adica cu soldul pana la 102 cm).
Se poate cumpara ca si download, daca nu gasiti revista de aici. Talia se poate lasa. La rascroiala piciorului e mai complicat. Am vazut insa ca se poarta acum acesti chiloti 'retro'. Sunt foarte practici sub pantalon, ca nu se vede linia chilotului pe fund.

2 comentarii:

  1. Foarte buna postare. Imi plac pozele explicite si comentariile care le insotesc. Eu deja te inteleg, pentru ca am facut incercarea. Imi place materialul folosit. Astept cu interes si alte secrete, mai ales ca urmezi un curs, eu ma bazez doar pe intuitie si pe net.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place materialul ales si iti multumesc ca ne-ai aratat produsul finit, ca eu una muream de curiozitate. Si eu mi-am luat niste "Restposten" de la Comanzo - firma de lenjerie intima - si vreau sa ma apuc de facut chiloti. Am inca asa o frica sa tai si sa experimentez, fiind eu incepatoare. Dar tot ceea ce postezi tu aici, cu toate greutatile pe care cineva le poate intampina cand lucreza, este foarte util. Si ceea ce e pe langa e foarte frumos. Impresiile tale despre casutele olandeze curate si aranjate, ca la nemti, de altfel, le-am citit cu mare placere. Si sigur ca m-as bucura sa vad si poze. :)

    RăspundețiȘtergere