Ultima pagina

TRANSLATOR

duminică, 8 noiembrie 2015

My sewing tools (7) & buying from the European Union / Uneltele mele de croitorie (7) & cumparaturi din Uniunea Europeana

1. I read yesterday about how to make drafting tools which are not available in your country on Izi's blog French curve for free .... tutorial,. A posting you should read if you are interested.

Am citit de curand pe blogul lui Izi (French curve for free .... tutorial) cum poti sa faci singur(a) un florar special pentru croitorie (French curve), daca nu ai asa ceva in tara in care locuiesti. 

I love to see how creative people overcome the difficulty of not having all the tools they need and their solutions.

Mie imi place mult sa vad cum persoane creative inving handicapul de a nu gasi uneltele de care au nevoie si vin cu solutii ingenioase.

But I do have a suggestion for them.
Go with the printed paper to a shop where stuff from hard plastic (plexiglas) are made and let them laser cut the ruler. The costs will be not as high as the orders from outside the country and you will have a ruler for the life. At least if you do not sit or step on it. If you use paper or manila folder paper you will damage the ruler in time when you trace along it Every quilter should know that.

Another possibility would be to use template plastic (patterno) or thicker projector sheets. 

My experience is that drawing with a thin ruler, especially curves, is not as fine  as with a thicker ruler, like those rulers used by quilters.
Who knows, may be one of you could make a business of it and sell the plexiglas French curves all over Romania?!?

Dar as avea o sugestie pentru voi.
Dupa ce ati copiat forma de French curve pe hartie, sa nu o decupati din carton, pentru ca nu este practic. Cartonul se toceste tot desenand pe marginea lui. Asta este un lucru binecunoscut din quiltuit, unde tiparele de blocuri din carton au fost repede inlocuite cu tipare din plastic si apoi cu tipare din plexiglas.

Eu v-as sfatui sa va duceti cu foaia la un magazin care face obiecte din plexiglas - am vazut ca sunt in Romania, de exemplu aici - si sa rugati sa va taie florarul din plexiglas cu laser. Cred ca nu va costa tot atat de mult ca o comanda scumpa din alte tari.

Un florar de plexiglas va dura toata viata proprietarului, daca nu se aseaza sau calca pe el, -:)! In afara de asta este mult mai placut sa lucrezi cu un florar mai gros, decat cu unul de grosimea cartonului.
  
O alta metoda - dar ceva mai putin buna - ar fi sa taiati florarul din foaie de plastic, care se foloseste in quiltuit (template plastic / patterno) sau din foile de plastic pransparente pentru aparatele de proiectat. S-ar putea ca Elena (www.fabrix.ro) sa vanda foi de plastic patterno. 
Deci - nu cartoane, va rog.

Poate ca cineva dintre voi va avea ideea sa faca / comande astfel de florare din plexiglas si sa le vinda in Romania, castigand ceva bani si scutind bataia de cap a celor care nu au chef sa mestereasca la un florar.

I think more of my readers who do not have the opportunity to find easily a French curve for sewers should visit Izi's blog and thank her for her generosity to post this information.

Multi din cei care citesc aceasta postare si nu au posibilitatea sa gaseasca peste tot un florar French Curve, ar trebui sa se duca pe blogul lui Izi si sa ii multumeasca pentru generozitatea de scrie acest tutorial foarte practic.

2. Now I want to show you a very affordable and practical ruler I bought on the internet last month. 

Acum vreau insa sa va arat un florar de croitorie foarte accesibil ca pret si practic, pe care l-am cumparat pe internet acum o luna.



It is cheap (6,21 EUR), practical and comes promptly in the mail after you placed the order. Shipping is 5,73 EUR for Romania and 6 EUR for the Netherlands. No other costs, I mean no custom taxes for importing it in the European Union.

Este ieftin (vreau sa spun fata de ce se gaseste pe internet) si costa 6,21 EUR. Este practic, cum am mai spus, si vine foarte repede prin posta dupa ce a fost comandat. Cheltuielile de transport pentru Romania sunt de 5,73 EUR. Pentru Olanda 6 EUR. Fara alte cheltuielei suplimentare, cum ar fi taxele de intrare in Uniunea Europeana.

You can find it on ETSY, here: https://www.etsy.com/nl/listing/183322557/curve-ruler-for-dressmaking-tailor?ref=shop_home_active_1&ga_search_query=curved%2Bruler

Il gasiti pe Etsy la linkul de mai sus.

This is how the seller (the shop owner is SunnyThai) advertised it. What he says is correct:

Curve ruler for Dressmaking Tailor support tools and make it easy sewing pattern.

This ruler is made from hard plastic. It was designed to fit and cover all parts of making or cutting of sewing pattern; such as armhole, upper sleeve, neckline, etc. It is a perfect shaping ruler helping you work faster. Ideal tool!

Material: Hard Plastic (Transparent) 
Ruler Length: approx. 41.5 cm. or 16 inches.


Iata ce spun proprietary magazinului de pe Easy (SunnyThai) despre florar si ce spune este corect. Traduc numai informatia de baza:
Florarul este facut din plastic rigid. Este conceput sa poata fi utilizat pe toate liniile curbe din tiparul de croitorie, cum ar fi linia de la subrat, partea superioara a manecii, gatul, etc. Material: plastic rigid, transparent. Dimensiuni: lungimea de aproximativ 41,5 cm.

It has indeed the basic lines you need to draft or true a pattern. 
Together with the ruler you get a paper where the markings on the ruler are translated.

Are intr-adevar toate liniile de baza de care ai nevoie ca sa faci un tipar sau sa corectezi liniile curbe dupa ce ai modificat tiparul.

In pachet vei gasi si o hartie in care ti se arata unde se folosesc diferitele curbe de pe florar.

De la stanga sus, in sensul acelor de ceas: gatul din fata; subratul; liniile laterale de pe corsaj sau fusta - soldul; lungimea bluzei sau a fustei; gatul de la spate; liniia curba a gulerului; partea superioara a manecii. 
Iar in partea interioara este desenata linia de gat de la spate. 



It is a pity that those markings are in an Asian language most of us cannot read, but if you keep the paper until you learn the curves, you will be fine.

Pacat ca indicatiile de pe French Curve sunt int-o limba asiatica (tailandeza???) pe care majoritatea nu o poate citi. Dar va fi simplu daca pastrati hartia cu explicatiile langa florar, pana memorizati si recunoasteti plasarea curbelor fara sa va mai uitati in hartia cu explicatii.


I have to recognise that my favourite sewing rulers are still those from Fairgate, but they are not transparent.

Totusi trebuie sa recunosc ca uneltele mele favorite sunt de la Fairgate, dar au dezavantajul de a fi din metal. Uneltele transparente te ajuta sa vezi mai bine unde pui French curve si desenezi liniile.

Buying on the internet from the European Union, at least from the Netherlands, can be a very expensive adventure.
I recently bought 2 measurements tools (curve runners, a small and a large), because David Page Coffin recommends them. They costed 34 EUR together and I had to pay 11,50 EUR shipping and 22 EUR custom taxes. 
I can't wait to see that the economical treaty between the USA and the European Union became a reality, because it will mean no custom taxes anymore, if the 'custom taxes borders' will disappear to allow a swift economical traffic.

Cumparaturile pe internet facute din Uniunea Europeana pot fi foarte scumpe, cel putin din Olanda.
Recent am comport doua scule de masurat (curve runners, una mare si una mica), pentru ca erau recomandate de David Page Coffin. Ele au costat impreuna 34 EUR, dar am platit 11,50 EUR cheltuielile de trimitere si 22 EUR taxe vamale.
De abia astept sa se ratifice tratatul economic cu Staele unite, ca sa se faca uniune vamala si sa fim scutit de taxele vamale exorbitante.

My politics is to buy expensive things from the UK or other EU-countries to avoid the taxes.

Tactica mea este acum sa incerc sa cumpar tot ce pot din Anglia sau alte tari din Uniunea Europeana, ca sa nu mai platesc taxe vamale. Cred ca intre 65% -50% taxa vamala, peste ce ai platit deja, este o hotie curata. 

The  ruler SunnyThai sells is not expensive and wilt not lead to extra costs (taxes). 

Florarul / French curve pe care il vinde SunnyThai nu este scump si are avantajul ca nu vei plati taxe vamale pentru el.

That's all for today. Have a nice sunday!
Asta a fost ce am avut de spus azi. O duminica frumoasa pentru toata lumea!

4 comentarii:

  1. Ideea nu a fost a mea, eu doar am pus-o in aplicare. Am gasit un set de cumparat din China la un pret bun si fara prea multe taxe de unde mi-am luat si accesoriile pentru cover. Bineinteles ca imaginatia lucreaza si trebuie facut din plastic sau lemn cum am vazut ca sunt, dar n-o sa ma impiedic acum de asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu am florar si tot am ezitat sa imi cumpar, in primul rand ca sunt mai multe modele si nu stiu care e suficient de util mie etc. Eu ma gandeam sa mi-l fac dintr-un dosar si sa il imbrac in folie de plastic auto-colanta, ca cele de infoliere, pt al face mai ferm.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am facut cu ani in urma niste sabloane dupa cele standard. Am salvat in calculator si am imrimat. E adevarat ca nu le-am prea folosit (am tot fost in cautarea materialului potrivit, ma gandisem la un moment la coala de silicon, dar inca n-am gasit); noi suntem ca hartogii, trebuie sa avem de toate cand avem cate-un Hobby. Te imbratisez cu drag si astept vesti de la tine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, de curand m-am pus si eu sa ma initiez in ale croitoriei. Si pentru CA am inteles ca fara unelte nu poti face nimic am inceput sa achizitionez multe chestii. Aici in Bucuresti gasesti pe langa multe lucruri de marca si scumpe Srtul carei l-am luat edte din magazinul chinezesc. sper CA e ok doar CA sunt multe si nu le poti tine mereu la inseamna. As atasa o poza sa va explic. Cea mai mare dezamagire care o am acum e in privinta unui manechin. de unde as face rost de unul de croitorie, sa nu fie reglabil pentru CA r foarte scump. as dori un pret avantajos acum pentru inceput de drum. Voi de unde faceti rost? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere