Ultima pagina

TRANSLATOR

duminică, 28 septembrie 2014

Un blog SUPERB, nu numai pentru mamici si bunici

Am dat de un blog SUPERB
Dar deocamdata nu va spun inca numele,  ca sa va fac curioase sau curiosi.

In general blogurile sunt interesante sau nu, dau informatii multe sau iti atrag atentia prin pozele, care te incurajeaza sa mergi pe linia designului sau sa il modifici dupa gustul tau.

Stiu bloguri care ma intereseaza si pe care citesc cu sfintenie si regularitate, pentru ca persoanele care le scriu sunt experte - cel putin asa le consider eu. Ma intereseaza tehnica lor, pe care o aplic asa cum imi convine mie. Din aceasta categorie nu fac parte intotdeauna blogurile care sunt 'o bucurie pentru ochi' si care iti incalzesc inima.

Mai stiu si bloguri care m-ar interesa mai mult, daca as face mancare mai mult si nu numai pentru altii, cand imi fac o vizita. Ma uit cu drag la torturile si retetele pe care le dau doamne cu ochii verzi, care fac naveta intre bucatarie si masa de croitorie - doamne cu sau fara ochi verzi.

Imi plac ideile de pe blogul scris de Anca si alte persoane, dar cum nu bricolez, citesc doar din cand in cand. Mai bine zis: cum nu bricolez deocamdata pentru ca Dodo si Jojo sunt prea mici. Daca voi avea nevoie de idei sa le fac jucarii, stiu unde sa ma duc si o sa-i copiez jucariile micutului Luca.

Apropo, am acum de gand sa fac un teatru de papusi (un paravan cu o fereastra + papusi de mana). Rugaminte: daca avti idei (Anca???) sau stiti unde gasesc astfel de idei, va rog sa imi spuneti si mie.

Dar sa scriu despre blogul surpriza. Blogul acesta (cu numele deocamdata sub embargou) l-am gasit pentru ca mi-a atras atentia pe Bloglovin o postare tutorial despre rochite de printesa. Era exact in perioada cand faceam si eu asa ceva si scrisesem pe blog despre primele incercari. Cleo, vecina din Buxelles, a reactionat: 
>> Ei, fiica mea mi-a cerut o rochie de printesa... si refuz sa ii zic ca nu sunt in stare :D <<.

M-am gandit sa-i raspund ca nu e greu de facut, daca pornesti de la un t-shirt ('tricou' se zice?) la care pui o fusta si impodobesti fusta si t-shirtul cu tot felul de zorzonele, panglicute, dantele, cat se poate de roz sau aurii.
Chiar in perioada cand voiam sa-i scriu si ma gandeam cum sa ilustrez - ce credeti? Am dat de acest blog.

I-am scris lui Cleo si ea mi-a raspuns. Sper ca nu te superi, vecina draga, ca pun corespondenta pe blog.

(EU): - O idee pentru superba Mara???
(Cleo): - Pare foarte simpla! totul e cusut pe tricoul de baza, incretit si ... intr-o ora e gata! Merci mult, o sa caut un tricou in casa si selectez materialele cu Mara, sa combinam curcubeul :)!

(in alta zi) Si m-am apucat sa o fac! Jumatate de ora sa negociez cu Mara culorile (nu mai fac asta cand e obosita :D) si am stat aseara 2 ore si tot nu am terminat... eu sunt mai inceata, vad. Dar iese foarte frumos, foarte colorat!!

(mai tarziu) 
Si am cusut-o!! Mara este foarte fericita! E foarte usor de facut, pentru ca maioul de baza simplifica mult. O sa ii fac poze si o sa iti dau. Multumesc din suflet pentru idee. Cleo

Am primit intre timp si poza cu printesa fericita.




Daca Mara si Cleo sunt atat de fericite, oare de ce sa nu fac si alte mame, bunici sau matusi la fel de fericite? Nu-i asa, Teodora?


Ce parere aveti?????

Asa ca va arat scum rochita despre care am corespondat cu Cleo si va dau adresa pe internet unde o puteti gasi.



Blogul este scris de Marissa si se numeste Rae Gun RamblingsImi place si cum se prezinta: 
>> Thanks for visiting my blog. I'm an auntie, crafter, philosopher (no really I've got a degree), sinner saved by grace, lover of food, devourer of YA fiction and new mommy. I love sharing the things that make me smile, my going-ons, and my little Etsy shop with you <<.

Gasiti acolo mai multe tutoriale pentru costume de fetite, intre care un tutorial pentru costumul de Alba ca Zapada (Snow White) sau Cenusareasa (Cinderella), toate frumoase si practice. Gasiti si alte costume pentru Halloween (animale).
Am inteles ca face costumele astea minunate  pentru o nepoata.


Evident ca va mai recomand si aceasta postare


Si mai are si multe retete bune... pe care le veti descoperi, daca cititi blogul. 

Eu devin lirica cand ma gandesc la acest blog. Marissa este geniala. O placere sa il citesti. O sa imi multumiti ca vi l-am aratat -:)!!!

5 comentarii:

  1. nici macar nu am apucat sa tivesc jos, fiica mea umbla deja in rochie!. Am pornit de la o helanca ramasa mica (tricou cu guler), cu guler prea strans, i-am taiat maneci si guler, adaugat resturi de material ce nu credeam ca o sa devina asa de iubite, si a devenit o rochie...perfecta, care o va purta si la anul.
    Acum am curaj sa ma bag sa fac si o rochitza de ...Cinderella :)

    Am gasit pe blogul acesta si costum de Totoro (un personaj iubit de noi) - mai studiez, imi iau inima in dinti si... poate il fac si pe acela.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumoasa rochia, gratioasa printesa Mara. Chiar ma intrebam cine este acest Totoro si daca cineva a auzit prin Europa de el. Tot nu stiu cine este, desi inteleg ca este celebru..
      Eu vreau o rochita de Alba ca Zapada, cu manecile cu doua culori. Tipa (Marissa) este geniala!
      Daca faci costumul cu acel misterios Totoro sa mi-l arati si mie.

      Ștergere
    2. este un personaj din desenul animat Vecinul meu, Totoro, a lui Hayao Miyazaki. Merita sa ii vezi desenele animate - nu toate sunt de copii, unele agresive si cu mesaj profund, tot ce am vazut m-a impresionat!

      Ștergere
  2. Foarte faina a iesit rochita. Felicitari, Cleo! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim de blog!!chiar imi place,am si eu o nepotica care sigur i-ar place asa o rochita:)
    In legatura cu teatrul de papusi,pe pinterest sunt o multime de idei,pun aici link http://www.pinterest.com/search/pins/?q=puppet%20theatre .Am avut si eu o perioada cand salvam,cu gand poate oi incerca o data dar inca nu am reusit :)

    RăspundețiȘtergere