Ultima pagina

TRANSLATOR

sâmbătă, 27 septembrie 2014

Cardigan din tiparul de tshirt (pattern alteration), Partea II. Tipar gratis

Nu ma grabesc sa postez ce am scris despre cardiganul facut cu tiparul de t-shirt fiindca - slava Domnului - nu ma presati sa continui subiectul cat mai repede. Am terminat aproape de scris cum se modifica tiparul, dar mai am niste corectii de facut. Va arat numai rezultatul final.Dupa cum am mai spus deja, imi convine ca nu ma simt presata, pentru ca trebuie sa imi aranjez de mare urgenta camera de hobby (croitorie si quiltuit). 
Am mai cumparat o masina de cusut, numai pentru cusut in general si luat la cursurile de quiltuit (Bernina 530). Masinile pe care le am (Bernina 820 si 880) sunt mult prea mari si grele, ca sa le pot cara la cursuri, unde trebuie sa vii cu masina ta. 
De fapt nu prea mai am loc si va trebui sa vand masina Brother Innovis  4500 (tot o masina mare, cu atasament de brodat), pentru ca nu mai am loc in camera. Unii colectioneaza masini, eu colectionez masini de cusut.
Trebuie sa ma rog de fiul meu sa imi vanda masina, pentru ca mie nu-mi place sa ma ocup de asa ceva si el are talent la afaceri. Eu dau sau pierd.
Dar sa vorbim despre lucruri mai interesante. 

Daca aveti de gand sa incercati si voi sa va faceti un cardigan ca al lui Jojo, va trebuie in primul rand un tipar de t-shirt. 
Puteti folosi un tipar comercial, dar puteti incerca si un tipar gratis (free download). 

Eu am gasit un tipar gratis de tshirt pe care vi-l recomand. 
Se descarca (download) numai dupa ce va inregistrati pe situl Deer and Doe al unei frantuzoaice (vezi adresa mai jos). Gasiti acolo nu numai tiparul, ci si explicatii in franceza sau in engleza.

Am citit recenzii extrem de favorabile despre acest tipar, scrise de persoane cu renume pe interne si de aceea cred ca pot sa va recomand acest tipar., desi eu nu l-am incercat. 
Daca va intereseaza cumva, cititi aici cum iese tiparul de t-shirt Plantain (asa se numeste):  http://lladybird.com/2014/09/26/completed-some-tshirts/

Am sa-l incerc si eu, dar nu prea curand, pentru ca am alte proiecte de inceput sau de terminat.
Gasiti tipar PLANTAIN aici, free download!!!

http://boutique.deer-and-doe.fr/29-tops-plantain-t-shirt.html

S-ar putea sa fie nevoie sa stramtati tiparul peste solduri, daca nu va place A-line, adica un model de haina care este mai larg peste solduri si burta. Alteratia asta nu este foarte grea, important este ca t-shirtul sa vi se potriveasca la gat si peste bust, unde modificarile sunt mai dificile.

Dar cum tunicile sunt acum la moda  poate nu va deranjeaza. Se poarta peste panaloni stramti sau fusta dreapta, ca sa accentuati linia t-shirtului.

Ah, da. Am uitat sa va spun ca trebuie sa controlati daca masina de printuit (printer) printuieste fara sa schimbe marimea reala a imaginii pdf pe care o descarcati (download). Uitati-va sa nu fie bifat pe undeva ca trebuie schimbata marimea, ca sa intre pe pagina (NOT: 'fit to the page' or 'scale'). Atunci tiparul nu va fi corect.

Succes!Aceasta este urmarea primei postari din ciclul despre modificarea tiparului de shirt in cardigan:  

Cardigan din tiparul de tshirt (pattern alteration). Partea I

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu