Ultima pagina

TRANSLATOR

sâmbătă, 1 iunie 2013

Sewing buddy, adica o prietena cu care cosi

Un 'sewing buddy'- asta este exact ce-mi lipseste mie aici. Enorm de mult. Cineva cu care sa discut despre ce fac in croitorie, ce probleme intalnesc si cum sa le rezolv.
Mai ales cand probez si masor ma apuca jalea ca nu am o astfel de tovarasa prin imprejurimi... Dar mai stii???... poate gasesc in viitor.
Nora mea este foarte draguta si este dispusa sa ma masoare asa cum vreau eu, dar aici se termina activitatile de lucru de mana in comun. Ca sa nu mai vorbesc ca nu are ochi format sa vada ce defecte am la spate, cand ma probez.
Stiu, se poate si cu doua oglinzi, dar mai greu. Va trebui sa-mi iau stativ, ca sa ma fotografiez la spate.

De cam o saptamana in urma mi-am gasit tovarasele ideale la croitorit. Niste fete tinere debordand de entuziasm. Asta este partea minunata. Partea proasta - singura! - este ca locuiesc tocmai in Bruxelles sau in Bucuresti sau in Suceava.

Am pornit impreuna sa facem un proiect comun, o bluza Burda pe care s-o probam si eventual s-o modificam apoi la detalii dupa gustul fiecareia.

De exemplu se poate modifica cu un guler ca acesta, de la o jacheta cumparata de mine in Romania (foarte frumoasa, foarte bine facuta, dar materialul este prost; mai ales captuseala).


Eu am facut pentru ele o compilatie de tehnici, pas cu pas  din toate cartile cu metode de probat pe care le am. Etapele stabilite in acest fel le scriu in emailuri (de fapt un email foileton), la care ele reactioneaza. Avem intre noi si pe cineva cu bunica croitoreasa, de la care a invatat multe - deci o persoana cu sange de croitoreasa. Foarte util.

Carti de croitorie din care sa ma inspir, am foarte multe. Va arat o poza cu o foarte mica parte din ele. Poza e facuta de fiul meu pe iPad-ul si pusa pe ... FaceBook??? sau in alta parte, ca sa arate prieteniltor lui ce prostii tine mama lui in iPad. Desi de fapt, ca sa fiu sincera, el se mandreste ca ma ocup de lucru de mana, dar s-a prefacut in mesajul catre amici ca gaseste stupid sa achizitionezi astfel de carti si sa incarci memoria iPadului cu astfel de pdf-uri si e-books. Un mesaj in genul 'margaritare pentru porci'...
In fine, umorul lui olandez-masculin.... Insa mi-a facut o poza pe care eu nu as fi stiut sa o fac.


Dar nu despre asta vorbeam....
Vorbeam despre entuziasmul molipsitor al 'fetelor mele'. Sa va spun drept nici nu m-am asteptat la astfel de reactii pozitive.

Eu le-am explicat de ce e nevoie ca sa pornim la lucru si ele au facut deja tabele in Excel pentru notarea masuratorilor proprii si calcularea directa a diferentelor cu tiparul pe care il folosesti. E o enorma simplificare a lucrului. Au editat apoi din proprie initiativa un document Word, in care se explica pas cu pas ce trebuie sa faci.

Sunt atat de impresionata de felul in care colaboreaza cu mine si cu restul grupului, incat trebuie sa le laud pe acest blog.
Ele au devenit acum acel tovaras la croitorie pe care mi-l doresc de atata vreme. 
Multumesc, fetelor, pentru incredere si ajutorul pe care mi-l dati. Profit si eu de toate tabelele voastre minunate, pe care nu as fi fost niciodata in stare sa le fac singura.

Acum am altceva de facut. Jojo si Dodo implinesc pe 9 iunie un an.

Se zice ca informatia genetica a persoanelor cu par mai inchis e dominanta. 
Dar uite ce blonde sunt!!! In plus nu seamna de loc una cu alta.

Voi fi deci in curand pe post de bucatareasa, care face 'catering' pentru cele doua 'petreceri' date in cinstea lor. Nu una singura, ci doua petreceri, pentru ca parintii lor traiesc dupa moda olandeza - o data sarbatoresc cu prietenii si a doua zi cu familia. Ca romanca, ca sa fiu cinstita, nu-mi plac chestiile astea, dar daca nora mea vrea asa... Ea hotaraste.

Apoi trebuie sa ma uit pe masuratorile fetelor si sa compar ce le-a iesit lor cu formula de calculare a proportiilor (lungimea spatelui) in croitorie.  Treaba multa, deci.

11 comentarii:

  1. Ma primiti si pe mine in grup? Nu stiu daca voi apuca sa lucrez in acelasi ritm cu voi, dar siguer voi invata multe :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere. Cauta grupul Cu ac si andrele pe Yahoo si inscrie-te. Nu am adresa ta sa te invit.
      Cu tine mai am inca o nazdravana pe grup (considerand entuziasmul si originalitatea pe care le-am remarcat).

      Ștergere
  2. ooo, piticele fac 1 an! sa va traiasca, sa fiti sanatosi si fericiti!

    Despre moda petrecerii, mie imi place ideea de 2 petreceri diferite. Mi se pareu greu de organizat, dar prefer sa nu amestec grupurile, sa nu se formeze bisericute, etc. Eu ma asteptam sa faca petreceri separate pt fiecare copil in parte, dar asta cred ca e pe la 8-12-15 ani, cand fetele o sa aiba individualitatea lor.


    Despre prietene si probat, eu... tot cu oglinda. Sau pun pe mara sa imi faca poza, si ma...admir in poza :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. LA MULTI ANI pentru frumoasele nepotele, sunt foarte dulci la varsta asta cand fac tot felul de nazbatii - Adina

    RăspundețiȘtergere
  4. Teodora Voinea5 iunie 2013 la 09:59

    LA MULTI ANI ! Parca mai ieri vedeam pe blog primele poze cu ele!
    Si nepotica mea face 5 luni si sunt tare mandra de ea!
    Imi place mult ideea cu grupul si mi-ar placea sa ma alatur voua, mai ales ca imi place croitoria ,iar mama mea cu asta s-a ocupat. Cum ar trebui sa procedez?
    Mult spor la organizarea petrecerii!
    Teodora

    RăspundețiȘtergere
  5. Teodora, credeam ca am adresa ta de email, dar nu o am. Fiindca nu am cum sa dau de tine, nu pot sa-ti trimit invitatie personala. De acceea te rog sa te duci pe grup si sa ceri sa te inscrii pe adresa de email
    cu_ac_si_andrele-subscribe@yahoogroups.com
    Daca nu te descurci, cauta acest grup pe yahoo. Se numeste 'cu ac si andrele'.
    Te astept si sunt curioasa cand s-a nascut nepotica in februarie si cum o cheama.

    RăspundețiȘtergere
  6. teodora voinea8 iunie 2013 la 15:41

    Buna ziua,
    Multumesc mult pentru raspuns, chiar acum am trimis un mail
    la adresa pe care mi-ai dat-o!Sper sa primesc un raspuns!
    Cat despre nepotica mea draga am sa-ti spun ca se numeste Teodora Maria si este nascuta pe 7 ianuarie de Sfantul Ion!Cateva poze sunt pe pagina mea de facebook!

    RăspundețiȘtergere
  7. Teodora, nu am primit nimic. Din nefericire nu am adresa ta de email. Asa ca te rog sa cauti pe Yahoo grupul Cu ac si andrele si acolo sa clickezi pe butonul JOIN THIS GROUP.
    Daca intre timp se misca Yahoo, nu-i nimic.
    Eu nu prea ma duc pe FaceBook, dar am sa caut.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am reusit sa fac inscrierea pe grup, sper sa fie Ok!
    Multumesc foarte mult pentru incurajari si abia astept sa vad ce subiecte abordati!

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani nepotelelor tale, Carmen! Sa creasca sanatoase si voioase!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce bine sa ai pe cineva "aproape" cu care sa discuti clar ce nu intelegi, sa va dati sfaturi, sa va ajutati una pe cealalta intr-un cadru restrans si prietenos. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere