Ultima pagina

TRANSLATOR

duminică, 10 februarie 2013

E gata...

Am terminat jacheta din fire de lana pentru sosete (Drops / Fabel). Cateva poze si ceva comentarii. Dupa ce imi pleaca musafirii pe care ii astept din clipa in clipa - mai mult despre acest tricotaj.

Poza este clara, culorile nu...


... culorile sunt corecte, poza este in schimb neclara.


Concluzia? Am imbunatatit tehnica de tricotat, dar nu si cea de fotografiat.

Din greselile facute.
La prima parte din fata, pe care am tricotat-o, nu am inmultit la colt cand am trecut de la dungile verticale la cela orizontale (o sa vedeti mai tarziu unde si de ce). Din cauza asta marginea verticala din fata e stramba si nu arata bine.


La a doua parte mi-a trecut prin cap sa inmultesc un ochi pe colt si a iesit bine. Dar ca intotdeauna dupa legea universala a lui Murphy, partea care a iesit frumos este exact partea de dedesubt, care se vede mai putin.


La gat am facut cateva randuri cu punt lenes (garter stitch / multumesc Dorina, multumesc Geo pentru numele romanesc!). La a doua jumatate din banda de la gat am schimbat andrelele (3 mm) cu andrele mai mici (2.5 mm), ca sa se mai stranga gatul.

Marginea verticala de la punctul lenes am lucrat-o 'perlata' (ultimul ochi din rand pe fata, primul ochi se ia ca si cum l-ai lucra pe fata, dar nu-l lucrezi). De fapt nu ar fi avut nevoie de bordura cu croseta, dar am facut-o.

Am desfacut-o de milioane de ori (mai mult sau mai putin! -:)!!!...), pentru ca imi iesea mereu prea larga. Pana la urma m-am prins ca trebuie sa folosesc acelasi nr de croseta ca si andrelele, dar ca trebuie sa iau mai putine ochiuri, decat aveam eu pe margine (din 5 ochiuri - 4 cu croseta).
Dupa cum vedeti,  fiind tricotat pe latime, as fi putut sa las ochiurile neincheiate si sa le inchei numai cu croseta.
Am vrut sa fie mai strans pe verticala, ca sa se pastreze bine formasi de aceea am incheiat intai cu andrelele si apoi am crosetat un lantisor, iar la intoarcere am lucrat in 'punctul racului' (in sens invers decat crosetezi normal).
Nu am strans foarte mult la punctul racului, ca sa imi iasa coltisorii bine. Se vad bine in turcoaz.

Si aici am constata ca trebuie sa sar din loc in loc cate un ochi din lantisorul crosetat, daca voiam sa-mi iasa frumos punctul racului (Crab stitch, reverse or backwards single crochet edging border).


(va urma)

3 comentarii:

  1. Imi plac foarte mult culorile si modul in care ai lucrat !Eu nu vad nimic gresit!E perfect!Nu mai fi asa pretentioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. si mie mi se pare fantastica! Dar na, eu nu vad defectele...
    Si ca o recomandare, dintr-un articol citit acu ceva timp, intodeauna sa lucram spatele si apoi fata. Ca iese mai bine partea a 2a facuta.

    RăspundețiȘtergere
  3. E foarte frumoasa lana asta. Ma tenteaza si lana si modelul :)
    Si ti-a iesit perfect, zic eu.

    Asa spune mama mea: se incepe cu spatele, si apoi fata iese mai bine.

    RăspundețiȘtergere