Ultima pagina

TRANSLATOR

luni, 26 noiembrie 2012

Doua poze mai deosebite si un blog foarte interesant

Am primit de curand niste poze de la botezul nepotelelor mele. Nu cred ca pe nora mea, care nu se pricepe la cusut, au interesat-o prea mult rochitele pentru Dodo si Jojo, cum erau facute si brodate. Adica vreau sa spun ca interesul ei nu a mers mai departe de constatarea ca le stau bine fetelor.
In schimb preotul si bunicul fetitelor au fost fotografiati pe cand manifestau un interes pe care nora mea nu l-a aratat si cand se uitau cum au fost executate broderiile.


Si sa mai zicem ca pe barbati nu-i intereseaza lucrul de mana!?! Pe unii chiar mai mult decat pe nora mea.

In alta ordine de idei. Am dat de un blog foarte interesant!

http://afilimonb.wordpress.com

Este al Anei din Iasi. Si ea tot de pe Lucru de Mana. Am dat pur si simplu din intamplare de ea si de blogul ei, pentru ca a scris pe Lucru de Mana ca a folosit metoda mea (tehnologia, zice ea!) de confectionare a chilotior sau a slipului, cum vreti sa-i ziceti si m-a interesat sa vad daca si ei i-a reusit.

Blogul este nou, din martie anul acesta. Am reusit deja sa citesc azi in tren toate postarile si m-am abonat cand am ajuns acasa sa fiu anuntata cand mai scrie Ana ceva nou. As avea apoi sa-i pun ccateva intrebari despre facutul tiparelor dupa metoda ruseasca (rusoaicele sunt bune la lucru de mana, chiar si in quiltuit fac furori) sau despre softul de facut tipare pe care il foloseste. Nu stiu de ce nu vrea sa scrie pe blog ce soft foloseste. Nu ai voie sa faci reclama la televizor, hodoronc-tronc intr-o emisiune, dar ai voie sa iti spui parerea ca utilizator.

Sa va spun acum ce mi se pare deosebit in acest blog. Scrie despre cautarile ei sa se perfectioneze, sa afle cat mai mult si apoi talentul ei autentic pentru croitorie. Multe din hainele pe care le arata, sunt facute de ea, de la tipar - dupa o carte ruseasca!!! - pana la cusut si finisat.
Ana e o fata tanara de 26 de ani, plina de idei si foarte, foarte creativa. Are deocamdata un singur tutorial pe blog, daca imi aduc aminte bine, pentru ca e la inceput de tot si nu a avut timp sa scrie mai mult. Dar este foarte interesant pentru fete tinere.

Imi place apoi cum scrie si cum explica ce face, ce gaseste si ce nu gaseste la Iasi si cum incearca sa compenseze lipsa materialului care i-ar usura mult munca. E ca si cum ai fi alaturi de ea si urmaresti ce face.

As vrea sa pun o poza cu ce facut ea - niste pantaloni, care ar fi trebuit sa ia premiul I, nu III la concurs, dupa mine. Intai sa-mi dea voie.

De fapt mai stiu pe cineva care ma uimeste de fiecare data cu minunatiile de pe blogul ei: Anca. Ar fi trebuit sa scriu mai demult si despre ea! Dar o voi face, cand vor creste mai mult Dodo si Jojo. Pentru ca, ganditi-va, unde ma voi duce sa ma inspir pentru jucarii pentru ele,confectionate impreuna??? Pe blogul Ancai, De toate, evident!!!!!!
Si pe Anca o rog sa-mi dea voie sa pun o poza cu ce mi-a placut mie mai mult pe blogul ei.

6 comentarii:

  1. Chiar se vede interesul celor prezenti, cred ca ti-a crescut inima.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai de mine, mi-ai facut mare publicitate. Rosesc aici la birou. Da, sigur ca se poate sa pui poze de pe blog. Eu deobicei, nu comentez foarte mult, dar de urmarit, urmaresc cu sufletul la gura si bloguri si forum! Dupa cum am mai zis, apreciez foarte mult persoanele iscusite si suflet mare si impartasesc din experienta lor cu altii. Si vreau sa fac aici o paranteza, poate foarte multi privesc si admira din sfaturile pe care le dai, si numai cateva persoane chiar invata, dar trebuie sa stii ca gratitudinea venita din partea acelor persoane este imensa.

    Iti multumesc pentru cuvintele frumoase despre munca mea. Si la randul meu, vreau sa iti urez mult spor in tot ceea ce realizezi - lucruri cu adevarat minunate si minutios lucrate.
    Si nu in ultimul rand - multa sanatate si sa creasca mari nepotelele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen, bine ca existi, bine ca ai blog. Stii atatea lucruri, le faci pe toate perfect, multumesc ca impartasesti cu noi ceea ce stii si ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt niste poze foarte frumoase care o sa ramana amintire foarte multa vreme.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac mult pozele, toti sunt fie concentrati, fie veseli!. Poate pentru ca sunt printre cei doi ingerasi... Sa fie sanatoase si bunica lor la fel, ca sa le invete sa faca lucru de mana!

    Tu esti o unda de lumina,
    O raza de iubire,
    Un cantec din gradina,
    Pretuire.


    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Carmen,chiar as fi curioasa sa vad ce ti'a placut cel mai mult de pe blog:)...siguri poti pune poze...
    Si eu iti urmaresc postarile,de multe ori vreai sa comentez,dar nu imi gasesc cuvintele,tu esti profesionista...imi plac foarte mult rochitele,si am urmarit fiecare postare,imi place mult ca explici foarte detailat si mai ales scrii si unde gresesti,strici,tai si faci din nou,asta ne incurajeaza si pe noi incepatoarele:)

    RăspundețiȘtergere