Ultima pagina

TRANSLATOR

miercuri, 24 octombrie 2012

Masina de brodat Brother si rochitele de botez

Uite ca am ajuns si la cusutul rochitelor.



Dar inainte sa incep tutorialul, vreau sa imi declar dragostea pentru masina de brodat Brother. Este cea mai simplu de folosit. Am si Bernina, dar nu folosesc. Si cum nu ma intereseaza broderia in sine, ma bucura ca brodatul pe Brother este atat de simplu.
Asa ca ii fac masinutei reclama pe internet.

Prima masina de brodat pe care am avut-o, Brother PE 750 (cred ca asa se numeste), era o masina numai de brodat. Extrem de usor de folosit, pricepi totul dintr-o data, aranjezi materialul de brodat in cerc si ii dai drumul - merge perfect.
Avea numai doua dezavantaje: (a) cercul de brodat era mai mic si (b) pe ecran nu se vedea bine ce design ai. Trebuia sa lucrezi cu un singur design pe USB-stick, ca sa nu te incurci.
Si totusi, in ciuda acestor dezavantaje, este o masina excelenta pentru cine vrea sa invete sa brodeze la masina. O recomand incepatoarelor.

Dupa ce m-am plans de ecranul pe care nu prea vedem, proprietarul magazinului de masini de cust, Zijlstra din Groningen, mi-a propus sa imi vanda aceasta masina (Innovis 4000) pe care o am la un pret avantajos. Si am muscat momeala.


Am gasit un alt model frumos pentru fusta rochitelor. Vreau sa pun in fata o fundita.
Trebuie insa intai sa incerc cum iese si cat este de mare modelul. Am printuit deja sablonul (template), ca sa vad in ce cerc trebuie pus materialul, dar nu prea imi era clar cum va iesi inainte de pune masina in functiune.
De fapt designul este facut pentru o tehnica pe care nu prea o pricep (shadow embroidery, broderie 'umbra'). Cred ca se lucreaza pe dosul materialului.
Dar gesesc ca iese bine si asa, daca cosi apasand numai pe butonul START.

Da, da,da. Arata foarte bine si imi plac mai ales bobitele de pe margine. Poate voi invata candva sa fac si 'shadow embroidery'.

Un lucru e cert. Trebuie sau sa schimb stabilizatorul, pentru ca e clar ca nu e suficient de tare pentru densitatea modelului, sau sa-i mai pun a foaie de stabilizator sub cerc, cand brodeaza masina. Adica, de fapt, inainte de incepe sa brodeze.

Asta se numeste 'floating another piece of stabilizer'. Se face asa.

Pui cercul in masina (matrial si stabilizer) si inaite de apasa pe butoul STAR impingi sub cerc o alta foaie de stabilizer (care se rupe, tear away).

Nu-i nevoie sa o fixezi, pentru ca acul incepand sa brodeze o fixeaza de stabilizatorul pe care il ai in cerc. Eu o prind cu ace de gamalie in colturi, acolo unde stiu ca nu incepe masina sa coasa. Cand acul masinii ajunge in apropiere, scot acul de gamalie,

In general nu ai nevoie de aceasta a doua foaie, daca modelul de brodat e bine digitalizat. Uneori insa, cand ai un design mai dens, ai nevoie de acest suport. Cel mai bine sa ai o foaie hidrasolubila.


Acum avanpremiera confectionarii rochitelor.

Am eliminat gulerul, pentru ca imi acoperea monograma de pe piept, care e destul de mare pentru platca rochitei.


Si a trebuit sa gasesc apoi o metoda de a finisa gatul, care sa arate bine si pe fata si pe dos. Dupa lupte seculare, care au durat cam o saptamana si dupa consultarea mai multor carti de croitorie, am vazut ce trebuie sa fac. Despre asta voi scrie data viitoare.

Sper sa va intereseze, pentru ca e o metoda excelenta de a finisa gatul unei bluze din material subtire

Asa arata pe dos...


Si asa arata pe fata.


Nu stiu insa cand o sa fiu in stare sa scriu tutorialul. Maine imi vine verisoara si nepoata, sambata e botezul si duminica trebuie sa mergem la slujba si trebuie sa fac ceva. Salate sau dulciuri??? Nu stiu. Vad ca lumea ramane dupa slujba si beau o cafea impreuna. Trebuie sa caut prin cartile de bucate.
Pe urma cred ca le voi face mai multi chilotei... Sa vedem ce gusturi au.
Ma asteapta o saptamana foarte incarcata.
Pe nepotele cred ca am sa le numesc si Frend and George, ca pe gemenii din Harry Potter. Tot nu-mi plac numele lor olandeze.  

5 comentarii:

  1. Si mai zici de mine ca sunt artista! Ai intradevar si masini cu care sa te descurci dar eu cred ca artista esti tu!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am revenit! Imi plac foarte mult rochitele pe care le faci!
    Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  3. cand eram copil vedeam in revistele mamei de croitorie masini de brodat... sunt curoasa insa cat de accesibile sunt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna ma intereseaza cineva care brodeaza bine din ploiesti pt.4 fete de masa+servete

      Ștergere
    2. Imi pare foarte rau, dar nu mai traiesc in Romania din secolul trecut. Ultima oara am fost in Ploiesti de Paste in 2010. Asa ca nu cunosc pe nimeni, care sa faca asa ceva.
      Cred ca numai prin Lucru de Mana ai putea afla daca este cineva si ti s-ar da recomandari.
      Ai grija sa iti arate intai cum iese broderia pe materialul pe care vrei sa-l brodezi. Trebuie folosit un design bine digitalizat, care nu strange materialul si nu este prea des sau prea rar, dar si un intaritor (stabilizer) bun.
      Succes.

      Ștergere