Ultima pagina

TRANSLATOR

duminică, 13 octombrie 2013

Cadouri de Craciun pentru cititoare (Give Away)

Nu stiu daca cunoasteti obiceiul de pe bloguri de a face din cand in cand cate ceva cadou cititoarelor. Resturi de material care pot folosi altcuiva sau carti.

Ei bine, eu am niste carti de dat si prefer sa ajunga in mana cuiva careia ii vor trebui, decat sa le vand la magazinul de second hand de aici. Cat castig de la ele...?!? Chiar atat de mult nu m-am olandizat. Prefer sa fac o fapta buna.
Daca va intereseaza, scrieti la comentariile de la aceasta postare. Las timp cam 2 saptamani, dupa care eu voi trage la sorti castigatoarea si pe urma sterg mesajele doritoarelor. Pentru 'privacy'.

IMPORTANT! Nu-mi trebuie adresa si nu am nevoie de numele adevarat, decat dupa ce stiu cine a castigat cartea.

Va spun de pe acum ca prima mea preferinta este sa trimit cuiva din Romania sau din Moldova, care locuieste in provincie. Stiu  din experienta mea ca persoanele din capitala se descurca mai bine in aceasta privinta.  Va previn insa ca am carti in engleza si una in olandeza.

Daca sunt cititoare in Olanda, care ar vrea vreo carte, sa-mi spuna, pentru ca mi-ar conveni sa le trimit cu plata la destinatar. Si lor le voi da intaietate, ca si vecinelor mele dragi din Belgia.

Primele carti de care vreau sa scap - pentru ca am prea multe lucruri in casa - sunt acestea de mai jos, puse pe categorii (surfilat / serging, tehnica de cust si probat si quiltuit). Am depasit faza in care aveam nevoie de informatii la acest nivel, iar cartea 'Creative Serging' (Surfilarea creativa la masina de surfilat) am cumparat-o DIN PROSTIE de doua ori.

Cartea "Fantastic Fit' este pentru masuri mari, prea mari pentru mine. Dar e instructiva pentru toata lumea.



Incep cu cartea lui Nancy Zieman 'Sewing Techniques'. 

Va urma cartea despre transformarea unui t-shirt comercial "T-shirt Style", care este de fapt pentru fete tinere.




Asa fac si eu un cadou de Craciun unor cititoare ale blogului.

PS. Dintr-o reactie la postarea anterioara am inteles ca mai este cineva care o carte dubla (The dressmaker's bible' de Lorna Knight), pe care o poate da cuiva cadou de Craciun. Dupa ce voi avea lista cu numele doritoarelor, o rog pe doamna 'anonima' sa ia contact cu mine, ca sa ii dau una din adrese. Sau poate propune o alta solutie.
Mi se pare ceva bun sa impartim ce avem in plus cu persoane care au nevoie de ce nu ne mai foloseste noua. 'Citeste si da mai departe' e ceva din istoria natiunii noastre. Dar acum e ceva pozitiv, ca nu mai imprastiem manifeste comuniste, ci carti de croitorie.

P.S. Am uitat sa spun ceva important: daca nu dati un nume… Puteti sa ma gasiti carcotasa si exagerata, dar regulile de politete de pe internet (neticheta) cer sa te prezinti cand ai ceva de spus. Poate fi si un pseudonim, dar in nici un caz ceva anonim! 

16 comentarii:

  1. si eu tot in provincie am trimis. La fel ca si tine, am considerat ca merita tocmai pt munca depusa, si are nevoie de o indrumare, pt ca in satul unde locuieste, in delta, nu are altrenative ca noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,

    Mi-as dori cartea lui Nancy Zieman, cu tehnicile de cusut, iar daca nu...poate una de quiltuit; sunt o amatoare incepatoare, dar nu am masina de surfilat, ci doar una casnica obisnuita. Chiar daca nu voi obtine nici o carte, as vrea sa stiti ca am invatat mult de pe blogul dvs, pe care l-am descoperit de foarte putin timp, iar aceasta initiativa - de a oferi cartile ce nu va mai sunt de folos, este una de apreciat. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Carmen, ma inscriu si eu pe lista posibilelor castigatoare a uneia din cartile oferite de tine. Avand doar un an de experienta in domeniu, inca nu am carti care sa imi prisoseasca (de fapt am doar 3 si alea din anii 1960 ), deci oricare din ele mia-r prinde foarte bine.
    Multumesc anticipat pentru gestul frumos pe care il faci!

    RăspundețiȘtergere
  4. "Dăruind vei dobândi" ... Frumos gest! Sa ai zile senine! Carmen (Tiza)

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos gest. Carmen, de fapt tu esti darnica in fiecare zi in care scrii ceva pe blog.

    Mesajul tau e molipsitor :)
    Am si eu ceva de daruit, o carte veche de lucru de mana, in limba germana. E cineva interesat? Mai am si revista Lucru de Mana, Nr 30 aprilie-iunie 2013. Ambele prezinta cate putin din fiecare: tricotat, crosetat si foarte putin cusut.

    RăspundețiȘtergere
  6. OK, Mirela si Carmen, am notat. Asteptam pana pe 27 octombrie si daca nu mai apare nimeni, cartea lui Nancy Zieman este a ta, Mirela. Te voi contacta in acest caz pentru adresa.
    Cartile de quiltuit nu sunt exact pentru incepatoare. Am sa vad ce mai am ceva mai bun de dat si te voi tine minte.
    Pentru Carmen, pe care o cunosc de pe o lista, am altceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur, asteptam pana atunci...iar daca nu va fi a mea, va multumesc oricum :)..va multumesc pentru acest blog, si va multumesc pentru confirmarea ce apare tot mai rar, a faptului ca mai exista oameni "frumosi".

      Ștergere
  7. Esti minunata. M-as inscrie si eu pe lista dar nu prea merit pentru ca am facut pauza de la cusut deja de vreo 3 luni. In schimb mi-am luat o masina de surfilat. Am reusit sa ii pun firele si sa o testez. Am vrut sa fie Pfaff si am luat coverlock 3.0 dupa ce am citit despre experienta ta cu 4.0 (cel cu ecran). Multumesc de sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  8. HOLA, COMO STAS... INTERESANTE TU BLOG, ME ENCANTO..¡ TE FELICITO.
    AHORA TE SIGO, TE INVITO A QUE ME VISITES Y VEAS LO QUE YO HAGO, SERAS BIENVENIDA SIEMPRE..
    BESOS, ABRAZOS Y BENDICIONES.
    ZHOBEYDA.
    .

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua,
    ce idee buna! Oricum sunt o simpatizanta a felului clar si amanuntit in care faceti postarile, prezentand lucruri interesante . De mai bine de un an am blogul salvat la favorite si singura mea " nemultumire" a fost -pe parcurs- ca nu erau mai multe postari. Mi-aduc aminte ca ziceati mai dmult ca nora dvs nu e interesata de aceasta pasiune pt croitorie&co. si mi-a trecut atunci un gand ca mi-ar placea ca soacra mea sa stie cate stiti, as avea muulte de invatat. Nu cred ca mai conteaza , dar mi-ar placea cartea cu tehnicile de croitorie, de quiltuit nu am quiltuit pana acum.(sunt si eu dintr-o localitate mica din vestul tarii) sper sa fiti sanatoasa sa faceti ct mai multe lucrur sai sa le postati pe blog.(pe mina ma inteeseaza croitoria si putin tricotatul)
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Apreciez gestul!
    Daca orasul Ploiesti este considerat ca fiind "provincie", ma inscriu si eu pentru una dintre cartile de patchwork / quilting.
    Pot sa ofer si eu o carte de brodat.
    Cele bune!
    Amalia Ionescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, doamna draga… Daca esti din Ploiesti, sunt absolut influentabila… Orasul Ploiesti nu este chiar provincie, dar pentru mine ramane o mare slabiciune. E tocmai acum anotimpul cand imi lipsesc castanii de pe bulevard… Trimite-mi adresa la carmenzoeathomepunctnl, dar transcri-o in termeni de email. Carmen ot Ploiesti (precum Coana Chirita, tot cu ot = de la).

      Ștergere
  11. Ma inscriu si eu,imi place Nancy si o urmaresc cu interes,mi-as dori ceva cu tehnici de cusut sau idei creative.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intai trebuie sa-mi dai un nume. Acum apari numai ca 'anonima'.

      Ștergere
  12. Dupa o vizita prelungita in Romania (Mangalia) fara internet reusesc sa citesc din nou blogurile favorite incepand cu acesta :) multumim de cadouri, foarte genros! daca vreuna din cartile de quilt mai este disponibila, mai ales cea cu rotary cutter (ultima achizitie ;) ) sau cea cu couture techniques, ma inscriu si eu. Sunt destul de noua la cusut...de vreun an cand si cand asa ca librarie mare nu prea am, poate la anul ma alatur. in orice caz, multumesc despre toate lectiile de pe blog. foaret informative.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua... am ajuns intamplator pe acest blog si ma bucur enorm deoarece este extrem de interesant...
    M-ar interesa cateva magazine online cu materiale textile online sau poate chiar magazine fizice sau producatori din Olanda... Romania inca mai are de invatat la acest capitol.. poate ne recomandati dumneavoastra un magazin favorit... daca ati postat deja aceste informatii pe blog, imi cer scuze, dar nu am apucat sa ma uit peste toate postarile..
    O seara frumoasa,
    Izabela

    RăspundețiȘtergere