Ultima pagina

TRANSLATOR

duminică, 13 octombrie 2013

Cadouri de Craciun - idei pentru impachetare

Azi se sarbatoreste ziua lui Lily, care va implini pe 20 octombrie 3 ani. Tatal ei este olandez si mi-a fost coleg, mama ei este din Armenia. Se vede, daca te uiti la culoarea parului si a ochilor.
Pentru ziua ei am cumparat doua carti pentru copii. Presupun ca de la altii va primi jucarii, asa ca eu raman la carti, pentru ca sunt bunica ei onorifica si am sarcina de a indrepta spre carti. Sarcina pe care mi-am propus-o singura. De ce sunt bunica onorifica? Pentru ca la Craciunul trecut  fost intrebata: 'Cum vrei sa-i spui lui Carmen? Carmen sau tanti Carmen?'  'NU, bunica mea', pentru ca tatal ei nu are parinti si vrea si ea o bunica din partea lui. Deci bunica voi fi...
Dupa amiaza ma duc cu trenul la ea. 2 ore la dus si doua ore la intors. Asta este. Imi iau ceva de tricotat si ceva de citit si supravietuiesc.

Cadourile au fost foarte frumos impachetate. De fapt eu nu am vazut o astfel de metoda de impachetat pana acum, pentru ca nu am avut cui sa cumpar carti de la magazinul cu carti pentru copii.

Vanzatorul a luat o foaie de celofan (sau ceva ce seamana cu celofanul, dar mai groasa; se foloseste la impachetarea florilor). Peste celofan a presarat confete (confetti) si a pus un balon, apoi a acoperit totul cu o foaie de alta culoare si a impachetat cartea, ca si cum ar fi fost o hartie de impachetat normala.


In al doilea pachet a facut acelasi lucru, numai ca a pus niste pene pufoase.

Eu as fi pus numai o singura pana. Cred ca iesea mai mult in evidenta si era un efect mai subtil. Less is more!!!
In schimb as fi pus doua baloane.

Am mai vazut ca mai avea si panglica extrem de subtire colorata cu care se leaga pachetele.

Cred ca poti pune orice, chiar si frunze uscate, daca au culori frumoase. Orice obiect plat si foarte subtire. 
* Stelute argintii de exemplu, pentru Craciun. 
* Fotocopii cu poze personale, facute colaj. Sau nu.
* Resturi textile, taiate bucatele  pentru cineva care lucreaza sau pentru cineva care nu lucreaza.
* Resturi de dantele, taiate in forme diferite.
* Resturi de fire de lana colorate.

Lily cand avea cateva luni, dormind sub cadoul meu, un quilt roz facut asa cum a cerut mama ei.

Pana la urma s-a dovedit ca rozul ales de mine ca sa fie spatele quiltului a fost mai frumos decat ce alesese Linda, dupa poza din catalog, care nu arata bine nuanta de roz a bumbacului. Linda a vrut sa quiltuiesc (free motion) foarte clasic, cu modele de pene si ghirlande traditionale americane.


Am folosit vatelina cu bumbac si bambus, care intra foarte tare la apa. Si cum mie nu-mi place sa dau vatelina la apa, inainte de a o folosi (prea multa munca) nu a iesit cum ar fi trebuit. E prea incretita fata.
Am terminat cu acest tip de vatelina, oricat ar fi ea de ecologica. Raman la cea mai ieftina, dar si cea mai buna vatelina pentru quiturile pentru copii: Hobbs 80/20 [80% bumbac, 20% poliester]. Se mentine exceptional de bine: (a) ramane moale, ba chiar devine din ce in ce mai moale dupa spalat; (b) nu intra la apa decat atat ca sa dea un efect dequilt vechi 'antic', spre deosebire de quilturile in care s-a pus vatelina de poliester 100% si (c) se spala foarte bine.
Va recomand aceasta vatelina, pentru quilturile care se spala des. Eu o cumpar de la Hancock of Paducah din America, pentru ca cu toate cheltuielile de trimitere ma costa mai putin decat daca as cumpara-o in Olanda.

Succes la impachetat! Ma pregatesc sa plec la gara.

4 comentarii:

  1. Ce idee frumoasa de a impacheta.Multumim ca ai impartasit cu noi aceasta idee :)!!

    RăspundețiȘtergere
  2. am si eu de facut cadou o carte care o am in dublu exemplar " The dressmarkers techique bible " de Lorna Knight

    RăspundețiȘtergere
  3. F. frumoasa ideea de a impacheta! O sa o copiez!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc ca impartasesti cu noi tot ceea ce afli pentru prima oara!Foarte ingenioase ideile de impachetat. "Nepotica " este o dulce, sa iti traiasca si sa se faca mare, impreuna cu adevaratele nepotele din partea baiatului tau.

    RăspundețiȘtergere