Ultima pagina

TRANSLATOR

miercuri, 23 iulie 2014

Revenire dupa o vacanta lunga si plin de roade

Doamnelor, domnisoarelor si poate si domnilor,

Revin dupa o perioada DETOX de internet.
Am citit mult, am vazut multe filme si dvd-uri de specialitate (adica specializare siperfectionare pentru hobby) si am facut cate ceva pentru nepotelele mele  si pentru mine. Mi-a prins bine.

T-shirt din bumbac cu 5% elastan si brodat cu rayon auriu (model japonez)

Cea mai interesanta experienta de croitorie din perioada mea de absenta este legata de perfectionarea tiparului de tshirt. Vreau sa spun ca am incercat diferite metode de adaptare a unui tipar pentru: (a) cupa mai mare decat standardul B, (b) umeri ingusti (narrow shoulders), (c) umeri ridicati (square shoulders), (d) petite (scurtarea lungimii) si mai ales ... dar mai ales corectarea manecii pentru umarul spre fata (forward shoulders).
Aici am avut mari probleme, pentru ca mutarea umarului spre fata facewa sa nu mai pice bine maneca, in ciuda diferitelor metode de modificare a manecii pe care le-am adaptat (Nancy Zieman, Louise Cutting si Palmer & Pletsch)


T-shirt din viscosa cu elastan (finisarea gatului e mai putin reusita decat la cel albastru)

Am rezolvat problema dupa cercetari temeinice si mai multe t-shirturi de proba (de nota 6-7). Cred ca am gasit solutia pentru modificarea cea mai simpla si eficienta a tiparului de maneca, o combinatie intre desenarea unui nou tipar si adaptarea tiparului comercial pe care l-am folosit pentru spate si fata. De fapt si o incepatoare poate sa aplice metoda mea, care este o combinatie intre scoala germana si cea japoneza de facut tipare. Tiparul de maneca iese mai bine decat in tutorialele in care se foloseste care metoda de facut tipare americana. Va voi explica in alta postare despre ce e vorba, pentru ca trebuie explicat pas cu pas, ca intelegeti si cum se face si de ce se face astfel.

Tinand seama de cata munca am depus, pot sa ma laud ca maneca pica bine, nu se stramba de la capul manecii spre tiv, nu face cute verticale, etc.

Am facut in cautarile mele un munte de t-shirturi. Unele mai bune, aletele mai putin reusite.  Pe cele mai proaste si care nu sunt stramte, le-am trecut la pijamale pentru iarna. Trebuie numai sa le fac pantalonii asortati.
Cele proaste si prea stramte - da, am si din aste - vor fi reciclate, fie in combinatei cu alte materiale, fie pentru t-shirturi pentru Dodo si Jojo.

Doua t-shirturi pe care le consider prost facute si care sunt acum bluze de pijama (bumbac)

Trebuie sa spun ca nu sunt inca 100% multumita. Dei mai cate ceva de imbunatatit, cred in mare ca stiu ce trebuie sa mai fac. Partea pozitiva este ca am experimentat cu modificarea tiparului de t-shirt si m-am jucat cu diferite materiale, ca la t-shirtul de mai jos.

Pentru gat am folosit resturi de la un t-shirt cu buline mari. 

Un alt lucru pozitiv este ca am mai pastrat material pentru ca sa refac un t-shirt nu prea reusit ca acesta, la care talia si soldurile sunt prea largi.


Alte noutati.
Am facut fustite de balerina de tul pentru Dodo si Jojo de ziua lor. La inceput au aratat asa:


Pe urma asa...:




 ... si in cele din urma au ajuns asa. Adica o zdreanta:


Desi trebuie sa recunosc ca exagerez, pentru ca fustitle sunt din tul / mesh de nylon si davca le clatesti sub jet de apa si le scuturi bine revin la forma initiala.

Am cumparat doua papusi pentru fetite de ziua lor. Dupa multe cercetari si dupa ce am comparat pretul, prestatiile si aspectul esstetic la mai multe papusi, am ramas aceasta papusa Bayer de 46 cm, care este si mai frumoasa si mai ieftina decat papusa New Borm (urata foc, dupa mine).
Papusa Bayer zice 'mama', 'tata', rade daca o apesi pe burta si bea din biberon miscand obrajii. Am si eu una, pentru Jojo si Dodo, cand vin la mine.
V-o recomand, daca dati veti cauta o papusa si dati de ea.


Le-am facut si hainute, pentru ca DoDo si Jojo au fiecare cate o papusa. Si voi mai face inca multe, multe rochite pentru papusi in viitor.
 Lui Dodo i-a placut mult papusa ei si nu da voie la altii sa o ia in mana.


Cam atat pentru inceput, dupa lunga pauza de scris. Vacanta placuta pe unde sunteti.

5 comentarii:

  1. bine ai revenit! Mi-era dor sa te citesc!
    Si eu iti confirm, fustele tutu isi revin. In plus nu e mult efort, asa ca dupa o perioada, am facut alta, alte culori :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai revenit, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ai revenit si din partea mea! :)
    Mamma mia, ce adorabile sunt nepotelele tale. Stiu ca am mai zis asta si in trecut, dar cand sa zici "mai adorabil de atat nu se poate", poc apare o poza mai noua in care par si mai si!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai revenit, Carmen! Chiar asteptam o noua postare a ta. Vad ca esti o bunica foarte fericita. Cred ca in curand, cand vor creste mai maricele, nepotelele tale vor avea de ce sa fi tare fericite cu o bunica ca tine...

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ai revenit, Carmen! M-a bucur ca ai revenit cu vesti bune si poze frumoase, cu cele 2 nepoatele dulci!

    RăspundețiȘtergere