Ultima pagina

TRANSLATOR

miercuri, 22 mai 2013

Doua subiecte: tricotaje si un eventual nou grup in romana pe Yahoo

Acum ca am dat drumul postarii pe care am scris-o ieri si sunt la computer, mai am ceva de postat.

1. In primul rand, despre tricotaje. 
Vreau sa va intreb daca stiti cum se tricoteaza o maneca la pulover de sus in jos, in asa fel incat sa nu fie nevoie sa o cosi. Cu 'short rows' (randuri scurte).
Am facut de curand o jacheta pentru Jojo cu aceasta tehnica. Va intereseaza?




[Maneca terminata]



[In partea stanga, cum arata pe dos. In partea dreapta, cum se lucreaza]



[Asa arata maneca finisata pe dos. Nu este cusuta!]


[Si inca o poza, cum arata pe dos, dupa ce e gata; se vede unde am facut 'short rows']

2. In al doilea rand ma gandesc la posibilitatea sa fac un grup de croitorie si tricotat pe Yahoo.

Eu am deja un grup pe yahoo, Atelier de Croitorie. Grupul a fost creat dupa ce noi, cateva persoane, ne-am rupt de un alt grup, din motive pe care nu are sens sa le scriu aici. Am ramas unite si legate emotional si acum si tinem legatura, insa fiecare alte alte interese in ceea ce priveste lucratul cu si pe materiale textile. 
Pe mine ma intereseaza mai mult croitoria, tricotatul si quiltuitul, dar numai pentru scopuri decorativ casnice. Nu am nici cea mai  mica inclinatie - si nici nu duc lipsa .. acestei lipse - pentru quiltuitul modern, cartoline lucrate in tehnica quilt sau embellishment si chestii de acest fel, care nu au o aplicatie practica directa. Sa va spun drept ma paralizeaza ideea ca lucreaz atat timp, la ceva care va fi aruncat de cel care o primeste (o cartolina textila).
Sunt pentru produse care se pot folosi si au o utilitate evidenta. Punct de vedere subiectiv, deci care nu se poate generaliza.
Grupul era bine cum era.

De curand am primit insa o noua cerere de aprobare a unei romance, Otilia G., care imi scrie  asa: >> Sunt pasionata de croitorie, dar incepatoare. Mi-as dori sa intru si eu in grupul dvs. <<

Problema este ca daca ar intra, ar face un subgrup ... numai cu mine!!! si nu stiu daca asta este scopul ei. Apoi ar primi raspunsuri numai de la mine. 
Un alt lucru este ca in grupul deja existent scriem despre tot felul de lucruri, prea personale. De aceea nu cred ca ar fi foarte destept sa deschid arhivele si pentru altii. Nu e nimic socant sau interzis, e vorba numai de respect pentru intimitatea celei care scrie.
Deci, prima reactie a fost: 'cu regret - nu'. 

Dar am realizat imdeiat dupa aceea ca pe mine m-ar tenta un grup de croitorie in limba romana, in care sa se poata pune intrebari de genul 'stiti voi cum se face asta?...', sa se discute pozele de la probare si sa se inceapa discutii pe diferite teme tehnice. 
Pentru ca daca nu stiu eu, stie cu siguranta altcineva despre ce e vorba.

Insa exista deja astfel de (sub)grupuri in limba romana pe "Lucru de Mana", unde sunt fete minunate. Ca sa nu scriu prea multe nume, ma voi rezuma numai la Diada si Admina, desi sunt mult mai multe fetele inimoase si pricepute pe care le-as putea mentiona aici. Cu toata admiratia, pentru ca depun multa munca si au atata entuziasm pentru tot ce fac. ... 
Deci inca o data: ce rost ar avea?!?

Acum intervine iar un aspcet in favoarea ideii de a face un grup cu Otilia: eu sunt invatata cu grupurile in engleza, care au o alta structura, o alta orgaziare si un alt mod de comunicare. Mi se pare o comunicare mai directa.
Pe mine Lucru de Mana ma oboseste,ca sa fiu sincera, pentru ca este atat de mare si de complex.

Asa ca - dupa ce am intrat in conclav cu vecinele mele din Belgia (romancute, evident) inclin sa deschid un nou grup, in primul rand pentru fete ca Otilia. Ca tot imi place mie sa explic si sa invat tinere cu entuziasm (am morbul datului de lectii, din familie imi vine: sunt prima generatie care nu lucreza in invatamant). 

Acum ma gandesc la grup axat pe croitorie, tricotaj si embellishment pe textile (haine si obiecte de decoratie de interior). Eventual si broderie.

Grupuri bune despre quiltuit in romana sunt, de asta nu e nevoie.

O sa va spun cand o sa-i dau drumul. 

24 mai 2013. Uitati-va la reactiile publicate, pentru informatii in plus.

8 comentarii:

  1. Sunt cu urechile ciulite :)
    Si i le ciulesc si vecinei de oras ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,

    Si eu sunt interesata :)

    RăspundețiȘtergere
  3. SEZATOAREA on line e foarte interesanta!!!!!
    tipografia imi propune de Nicki Trench -Patchwork mania , deja am o traducere dupa Emma Hardy...roxanasr

    RăspundețiȘtergere
  4. http://groups.yahoo.com/group/cu_ac_si_andrele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,iti urmaresc blogul de ceva vreme si am invatat multe de la tine, te rog sa ma inscrii si pe mine in noul tau grup, sunt economista (din vara pensionara), stiu putina croitorie,stiu sa tricotez/crosetez dar le fac ca un hobby , ma recreeaza - adresa mea de mail este adina_fetcu@yahoo.com. Nu stiu ce sa selectez la profil de aceea o sa pun anonim.

      Ștergere
  5. Nu stiu cine doreste sa se inscrie si nu am adresele celor care au anuntat ca sunt interesate, De aceea nu pot sa va trimit invitatii pentru grup. Trimiteti insa o cerere de inscriere de pe situl grupului.
    Scopul este sa pot raspunde mai repede la intrebari. Tehnicile si alte inforrmatii le voi posta in continuare pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am trimis deja cerere de inscriere. Abia astept :D
    Multumesc mult pentru salutari!

    RăspundețiȘtergere